Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kan Vermenin Zararları

Kan Vermenin Zararları

Kan vermenin zararları, kan vermek kişinin sağlığını tehdit edecek bir eylem değildir. Özellikle toplum olarak kan bağışına önem vermeliyiz. Kana ihtiyacı olan kişiler için kan bağışı oldukça önemlidir. Pek çok kişi kaza veya hastalık sonucu kan bulamadığı için yaşamını yitirmektedir. Kan bağışı hem verilen kişinin sağlığı açısından hem de kan verenin sağlığı açısından önemlidir. Her sağlıklı kişinin yılda en az iki kere kan vermesi sağlık açısından çok faydalıdır. Kan vermek kişiler de kan hücrelerinin yenilenmesi adına önem arz etmekte ve sağlık bir vücut yapısına sahip olabilmek için yarar sağlamaktadır.

Kan vermenin zararlarına göz attığımız da kişinin sağlığı eğer el verişli ise herhangi bir zararı olmadığı görülmektedir. Özellikle sağlıklı kişilerden alınan kan ihtiyaç sahiplerine verilebiliyor. Ancak sağlık sorunu hepatit ve AİDS gibi bulaşıcı hastalıkları olan kişilerden alınan kan sadece kişinin sağlığı açısından önemlidir. Herhangi bir şekilde başka kişilere verilmemektedir. Hasta olan kişilerden kan alınması hücrelerin yenilenmesi ve vücudun taze kan pompalaması için gerek görülmektedir.

50 kilonun üzerinde olan ve yaşları 18 ile 65 arası olan her sağlıklı kişi kan verebilir. Kan vermek çok uzun süren bir eylem değildir ve sadece kayıt, muayene ve kan verme ile kişinin sadece yarım saatini almaktadır. Ardından kan bağışında bulunan kişiye şekerli meyve suları veya tatlı gıdalar verilip kan şekerinin düşmemesi sağlanır. Böylelikle kişi yarım saatin ardından normal yaşantısına dönebilir ve bir kişiyi de yaşam şansı verebilir.

Kan Verme Sonrasında Görülebilen Komplikasyonlar

  • Mide bulantısı ve kusma
  • Ekimoz
  • Baş dönmesi
  • Nefes darlığı
  • Arter delinmesi
  • Titreme ve terleme
  • Hematom
  • Eklemlerde serleşme sorunları
  • Enfeksiyon riski
  • Tromboflebit
  • Stres hali
  • Enfeksiyon riski
  • Düşme ve bayılma hissi
  • Sinir yaralanması
  • Kan şekeri düzeyinin aşırı düşmesi
  • Su ve elektrolit dengesi bozulma
  • Kan hücre sayısı aşırı azalama ve vücudun başka organlarına yeterli oksijen gitmemesi
  • Bacaklarda kasılma ve dudaklarda karıncalanma
  • Kronik bölgesel ağrı sendromu ve vasovagal

Kan Vermenin Faydaları Nelerdir?

  • Vücutta bulunan kan hücreleri tazelenir ve taze kan üretilir.
  • Kanda bulunan fazla yağ oranının düşmesine fayda sağlar.
  • Kan grubu taramasından ücretsiz olarak kişilerin faydalanması sağlanır.
  • Kalp krizi ihtimalini yaklaşık olarak %90'a kadar azaltmış olursunuz.
  • Kan vermek kişilerin gençleşmesini sağlar.
  • Kan verilmesinin ardından vücut taze kan yapmaya başlar ve bu taze kan kişilerde metabolizmanın hızlı çalışmasında fayda sağlar.
  • Sağlıklı bir yaşam için kişilerin her sene en az iki kere kan vermelerinde fayda olacaktır.
  • Oldukça basit ve kolay bir işlem olan kan vermek kişilerin sadece yarım saatini almakta ve kan verenin kişi bir sat sonra eski yaşamına rahatlıkla dönmektedir.
  • Yüksek tansiyon, stres, yorgunluk ve baş ağrısı gibi sorunların giderilmesinde son derece faydalıdır.
  • Kanda bulunan bazı zararlı maddeler kan verilmesi ile giderilmektedir.
  • Kan bağışında bulunan kişi psikolojik olarak kendini iyi hisseder ve rahatlar.
  • Kan vermek vücudun fazla yağlanmasını önlemektedir.
  • Kan veren kişi ertesi gün kendini daha dinç ve zinde hisseder. Bu durum gerek psikolojik olarak gerekse bedensel olarak kişilerin kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlar.
  • Kan veren kişinin kan alınması esnasında kan yapan organlar uyarılıp kan yapmaya başlar.

Bize Sıkça Sorulan Sorular

aferez vermenin zararları?

Aferez hastadan ya da bağışçıdan gereken kan bileşenin özel cihazla ayrıştırılıp özel torbalara alınması ve ihtiyaç dışı kanın hastaya ya da bağışçıya geri verilmesi işlemidir. Aferez öncesinde cihaza tek kullanımlık bir set takılır. Bununla cihazın arızalı olmadığını belirlemek için10 dakika süren bir hazırlık yapılır. Hasta ya da bağışçıya bağlanan cihazla işlem yapılırken nadir olarak ağız çevresinde uyuşma, kusma, bulantı, kas seğirmesi, titreme kramp, çarpıntı, baş dönmesi gibi yan etkiler gelişebilir. Ayrıca damar yolundan iğneyle girildiği için morluk ve şişme olabilir. Bağıştan önce kan sayımı yapılırsa kişinin yeterli düzeyde kanı olup olmadığı da belirlenir. Aferez verme bunlar dışında herhangi bir zarara neden olmaz. Ancak uygun olmayan kişilerden alınacak kan ürünleri hasta için olduğu kadar bağışçı içinde ciddi risk oluşturabilir. Ayrıca kişilerin düzenli ilaç kullanımlarını, geçirdikleri hastalıklarını ya da tanısı konmuş hastalıklarını mutlaka bildirmesi gerekir. Alınan önlemler ve yapılacaklar doğru olursa aferez vermenin zararı olmaz.

beyaz kan vermek zararlımı?

Kandaki trombositler için beyaz kan tanımı kullanılır. Beyaz kan vermek normal kan vermekten farklı bir işlem değildir. Hastaların pek çoğu bu bağışlarla yaşama tutunmaktadır. Bağışçı kişiye beyaz kan verme öncesinde yapılan bir testte herhangi bir hastalık belirlenmezse, kan verme işlemi yapılabilir. Beyaz kan vermek zararlı bir işlem değildir. Ancak bazı hallerde geçici yan etkileri ortaya çıkabilir. Bunlardan biri kan verme sonrasında ortaya çıkan yorgunluk hissidir. Bu nedenle bağışçının beyaz kan verdikten sonra bir süre dinlenmesi önerilir. Aniden kalkmamalı kan şekeri düzeyini ayarlamak için içecek ya da besin tüketmelidir. Halsizlik ve yorgunluk kısa süreli de olsa bağışçıları etkileyebilir. Bazı kişilerde tansiyon yükselmesi ve baş ağrısı yakınmaları oluşabilir. Bu normal kan verme işleminden sonra da görülebilir. Vücuttan kan alımı nedeniyle yaşanır. Bağışının biraz dinlenmesi sorunları giderecektir. Beyaz kan vermek bağışçılarda iştah açıcı etkiye de neden olabilir. Bağışçılarda kısa süreli devam eden yeme isteği ortaya çıkabilir. Bunların hepsi kısa süreli ortaya çıkan etkilerdir.

kan verdikten sonra halsizlik?

Kan vermek heme ihtiyacı olan kişinin kan ihtiyacını karşılar, hem de kan veren kişinin kemik iliğini uyararak yeni kan hücrelerinin yapımını tetikler. Bu aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Kan verme öncesinde kişinin bazı tetkikleri yapılarak kan verme için uygun olup olmadığı belirlenir. Kan verme işleminden sonra kişide halsizlik olması normal karşılanabilir. Kişi kan verdikten hemen kan merkezinden ayrılmamalıdır. En az yarım saat dinlenmelidir. Eğer halsizlik, baş dönmesi gibi etkiler oluyorsa uzanarak ya da yere eğilerek dinlenmeyi terci etmelidir. Kan verdikten sonraki birkaç saat kişinin bol miktarda su içmesi gerekir. Bu arada meyve suyu içilmesi de kan şekerinizin dengelemesine yardımcı olacaktır. Kan veren kişinin vücudundan eksilen sıvı miktarı 24 saat içinde tamamlanır. Bu yüzden su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Ayrıca dikkat gerektiren bir işiniz varsa birkaç saat işinize ara vermelisiniz. Ağır eşya kaldırmaktan, ani hareketlerden de sakınmalısınız. Kan verdikten sonra bir süre dinlendiğiniz zaman halsizlik kısa sürede etkisini yitirecektir.

kan verdikten sonra mide bulantısı?

Kan vermek Kan vermek zararlı değil aksine yararlıdır. Zaman zaman kan vermek vücut direncimizi arttırıp kan akışını hızlandırır. Vücudumuzun her yerinde olduğu gibi kanda da toksinler bulunur kan vererek tazeleyebiliriz. Kan görünce mideniz bulanıyorsa sizi kan tutuyor demektir. Daha çok kan verirken iğneli ve serumlu kola bakmazsak mide bulantısını daha az yaşayabilirsiniz.

kan verdikten sonra kusmak?

Kan verdikten sonra herkeste farklı tepkiler oluşabilir. Ancak bunlar kan veren kişinin sağlığını riske atacak düzeyde değildir. Çünkü kan vermeden önce kişi her bakımdan kontrol edilir. Alınan kan miktarı da kişinin sağlığını etkilemez. Fakat kan verme sonrasında istenmeyen bazı tepkiler oluşabilir. Bunlar arasında mide bulantısı ve kusma gibi sorunlar sayılabilir. Kan verecek kişilerin öncesinde hafif bir yemek yemesi, bol sıvı alması gibi önerilerde bulunulur. Eğer aç karnına kan verilirse bulantıyla birlikte kusma sorunu daha fazla yaşanabilir.

kan verdikten sonra baş ağrısı?

Kan verme sırasında alınan kanın miktarı sağlığınızı etkileyecek düzeyde değildir. Ancak kan verdikten sonra baş ağrısı, tansiyon düşmesi, baygınlık hissi, sersemlik gibi bazı olumsuzluklar yaşanabilir. Bu nedenle kan veren kişilerin yarım saat kadar kan verme merkezinde dinlenmeleri önerilir. Ayrıca sigara içenler bu sürede sigara içmemeli, birkaç saat boyunca bol sıvı alınmalıdır. Kan şekerinizin dengede olması içinde meyve suyu gibi içecekler tüketilmesinde yarar vardır. Zaten kan veren kişilere bu tür ikramlarda yapılır.Kişi en kısa sürede normale dönecektir.

kan verdikten sonra uyumak?

Kan veren kişilerde kısa süreli de olsa bazı etkiler olabilir. Vücudun dolaşımdan eksilen kana verdiği bu tepkiler kısa süreli dinlenme sonrasında etkisini yitirir. Kan verdikten sonra kişide baş dönmesi, tansiyon düşüklüğü, bayılma, uyku hali gibi etkiler görülebilir. Uzmanlarda kişilerin kan verdikten sonra bir süre dinlenmesini, kan şekeri düşüklüğünü dengelemek için meyve suyu gibi içecekler içmesini tavsiye ederler. Kan vermenin bu etkileri olsa da, genel sağlığınıza olumlu etkiler yapar. Özellikle kırmızı kan hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.

kan verirken mide bulantısı?

Kan verirken kişilerin farklı tepkiler vermesi beklenen sonuçtur. Bazılarında baş dönmesi, halsizlik gibi semptomlar ortaya çıkarken, bazılarında da mide bulantısı, bazen kusma gibi sorunlar görülebilir. Kan verecek kişilerin normal öğünlerini yemeleri ve bol miktarda sıvı içmeleri gerekir. Bunu yaptıkları takdirde kan verirken mide bulantısı sorununun yaşanması önlenebilir. Ancak ağır yemeklerden de kaçınılmalıdır. Kan verme sırasında kanla birlikte vücut sıvıları da azaldığından kişide bunlar oluşabilir. Kan verecek kişiler daha önceden tetkik edildiğinden bu etkiler sağlıklarını tehdit etmez.

kan verirken tansiyon düşmesi?

Kan verirken tansiyon düşmesi sorunu sıkça görülebilen problemler arasındadır. Bunun en önemli nedeni vücutta dolaşımda olan kan miktarındaki azalmadır. Kalbimiz kasılırken oluşan kan basıncı değerleri büyük, gevşediği zamanki kan basıcı değerine de küçük tansiyon denir. Kan verme sırasında hem kan miktarında azalma, hem de hücrelerde yenileme başlar. Bu aşamada hücrelerin aldığı oksijen miktarında da değişim olur. Bu yüzden kan veren kişilerde tansiyon düşmesi, baş dönmesi, bayılma gibi olumsuz etkiler görülebilir. Ancak bunlar kısa süreli olur.

kan vermek neye iyi gelir?

Kan vermek öncelikle yeni kan hücrelerinin üretimini tetiklediğinden kişiye dinçlik verir. Kandaki yağ oranını düşürerek, vücuttaki yağ oranının homojen dağılımını sağlar. Yeni kan hücreleri üretildiğinden kemik iliğindeki yağlanmaya engel olur. Kan veren kişinin stresi azalırken, tansiyonu da dengelenir. Ayrıca kan vermek baş ağrısı ve genel vücut yorgunluğa iyi gelir. Düzenli olarak kan vermek kalp krizi riskini azaltır. En önemlisi kan vermeden önce kişiye yapılan AIDS, Hepatit B-C gibi hastalıkların taraması yapıldığından, olası hastalıkların erken teşhisi yapılabilir. Bu da kişinin genel sağlığı için önemli bir etkendir. Yılda 2 defa kan vermek kişinin daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.

kan vermenin kalbe faydaları?

Düzenli olarak kan verme kandaki pıhtılaşma sorununa engel olmaktadır. Bu nedenle kalp krizi geçirme riskini azaltmaktadır. Kalp krizi geçirmede en önemli risk faktörü kanın koyulaşması yani akışkanlığının azalmasıdır. Kan değerleri yapısal olarak yüksek olan, akciğer hastalığı olan, yüksek rakımda yaşayan, sigara içen kişilerde kanda pıhtılaşma riski artmaktadır. Sağlıklı kişilerin yılda ortalama 2-4 defa kan vermesi kanın pıhtılaşmasını azaltmakta, dolayısıyla kalp krizi geçirme olasılığını da azaltmaktadır. Ancak kan verecek kişilerin kalp ve damar hastalığı olmaması gerekir. Bu kişilerin kan vermesi riskli olabilir. Bu nedenle kan vermek isteyen kişiler doktoruna danışmalıdır. Kan vermenin kalbe faydalarından yeterince yararlanmak isteyenler düzenli olarak kan vermelidir.

kan vermenin saça faydaları?

Kan vermek kana ihtiyacı olan kadar bağışçıya da sayısız faydalar sağlar. Öncelikle kişinin küçükte olsa bir sağlık kontrolü yapılmış olur. Çünkü alınan kan numunesine laboratuvarda 13 farklı test uygulanır. Ayrıca kişinin hemoglobin seviyesi, kan basıncı, nabzı kontrol edilir. Her şey uygunsa kişi kan verebilir. Kan vermenin belki de daha önceden duymadığınız bir faydası da vardır. Eğer demir fazlalığından saçlarınız dökülüyorsa, kan verdikten sonra saç dökülmesinin biraz azaldığını görebilirsiniz. Kan vermek vücudunuzdaki demir oranının dengelenmesine yardımcı olur.

kan vermenin spora etkisi?

Kan vermek kişiye manevi ve sağlık açısından önemli faydalar sağlar. Özellikle spor yapan kişilerde olumlu etkileri vardır. Kişiler doğduklarında kırmızı kemik iliği hücreleriyle doğar. Kırmızı kemik iliği hücreleri vücutta yeni kan üretiminde etkilidir. Ancak yeni kan üretimine gerek kalmadığından zamanla vücutta yağ hücrelerinden oluşan sarı kemik iliği hücrelerine dönüşürler. Spor yapan ve kan veren kişilerde ise kırmızı kemik iliği hücreleri daha aktif çalışacağından yeni kan üretirler. Böylece kişi daha zinde olur ve vücudunda yağlanma riski azalır.

oruçlu iken kan vermek sağlıklımı?

Kan vermek kan hücrelerini yenilediği gibi kan yağlarının düşmesini, kalp krizi riskinin azalmasını, vücut performansının artmasını sağlar. Oruçlu iken kan vermek orucu bozmaz ve uzmanlar tarafından sağlıklı olarak görülür. Ancak bunun zamanı önemlidir. Uzmanların görüşüne göre oruçlu iken sabah saatlerinde kan verilebileceği, ancak bunun kan şekerinin düşmesine neden olabileceği de belirtilmektedir. En sağlıklı zaman iftar yaptıktan bir saat kadar sonra kan vermeyi daha uygun buluyorlar. Bu süreçte kan vermek vücudun direncini arttıracağı için ramazan süresince daha kolay oruç tutulabilir. İftardan sonra metabolizma daha hızlı çalışmaya başlar, kan yağları değerleri de yükselir. Bu nedenle iftarınızı açtıktan sonra kan vermeniz daha uygundur.
Son Güncelleme : 21.01.2024 14:57:21
Kan Vermenin Zararları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kan Vermenin Zararları Yorumları
şifre

18 Yorum Yapılmış "Kan Vermenin Zararları"
21 yaşındayım. 6 kez kan bağışında bulundum. 52 kilo olmama rağmen kandeğerlerim iyi ve bu yüzden ben de kan bağışıyla insanlara yardımcı oluyorum. Her kan bağışından sonra telefonuma 3 kişinin hayatını kurtardığımız için teşekkürler gibi bir mesaj geliyor. Bu çok mutluluk verici.
Esra . 01.12.2017
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Kan verin hem kendi sağlınız için hemde Allah korusun empati kuralım yeni kaza geçirmiş bir insan veya hastalından dolayı aniden düşmüş birine can vermek için bundan büyük bişey olamaz...
Mehdi . 09.08.2017
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Sigarayı bıraktıktan sonra altı ayda bir ksn verdim toplam üç kere oldu bir ay sonra yine kan vetecem inşallah..sevaptır..
Adnan . 12.01.2018
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Selam benim tanidigim biri surekli kan veriyomus ve kan vermeyi vucuda faydali diye veriyomus fakat bu tanidigim kiside aniden bayilma olmus nedenini doktor vucudundaki kanin eksik oldugunu soylemis yani her zaman kan vermek faydali demeyin vucut verilen kani toparliyamazsa bu durum citti hayati tehlikeler olusturur kib?
Firat . 20.12.2016
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Kan vermenin zararlari vucut verilen kani duzgun tobarliyamazsa insan daha cabuk yorulur kansizlik tan oturu hasta olur sahsen ben bi kere kan verdim kendimi toparliyamadim doktor benden 1 kg kan aldi kani vermeden onceki yasantim daha saglikliydi bence kib?
Firat . 06.12.2016
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Kan vermeye başladıktan sonra yıllardır çektiğim saman nezlesi (alerjik rinit) rahatsızlığım tamamen iyileşti,durumu müsait ilan herkese kan vermeyi tavsiye ederim
Hüseyın Şeker . 22.05.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Hayatımda ilk defa kan verecem kızılaya ama endişeliyim bir sorun olurmu diye
Zeynep . 09.11.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
bence kan vermeyin ben bi ara kan verdim sonrada hep saglik sorunlarim olduu
Yaşar . 25.09.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
16. KAN BAĞIŞINI YAPTIM.ŞÜKÜR YILDA 4 KERE KAN VERİYORUM.TAVSİYE EDERİM
Ahmet . 13.08.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Kan vermek bayılma hissini arttırıyormuş diye duydum
Sevgi . 23.01.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Kan vermeyin mk sabahtan beli elim ayam titriyo
Tufan . 08.08.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Korkumu yenemiyom ..yoksa vermek isterdim
Ali Kaya . 22.12.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
35. Kan bağışında bulundum ve devam edeceğim. Yaşım 53 beni görenler yaşımı göstermediğimi daha genç göründüğümü söylüyorlar ve bunun genç görünmemin düzenli kan bağışı yapptığımdan olduğunu düşünüyorum. Artı başka faydaları saymakla bitmiyor. Düzenli olarak Kızılaya kan bağışı yapmanızı tavsiye ediyorum.
Ali . 14.08.2021 22:30:00
CEVAP YAZ
Kan vermek elbetteki faydalıdır,eğer kan sayımınız uygun değilse veya referans aralıkta değilse zaten kan almıyorlar,ben düzenli olarak veriyorum hiçte bi sorun yaşamıyorum, Saygılar.
Osman_ . 05.02.2017
CEVAP YAZ
Keşke daha çok verebilsem bi torba sey kime yeter benim kanim fazla degeri 17.1 cikiyor ne manaya geldigini bilmiyorum ama normal insandan fazlaymış ozaman 2 torba alın diyorum 😂
Ozi . 21.12.2017
CEVAP YAZ
Kan vermek çok güsel. Kan verdiğimden beri pipim taş gibi oldu yeni kan hüşreleri oluştuğundan herhal çok fena. Zaten orta3 e gidiyorum. verin sisde.
Bahtınur . 08.08.2017
CEVAP YAZ
kan vermek çok faydalı aslında ama demekki onunda fazlası zarar
Sütçü . 10.02.2021 06:24:36
CEVAP YAZ
Benim kız kardeşimin stres çarkı var. Hem de ışıklı
Ahmet Güngör . 27.04.2017
CEVAP YAZ
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları, Bekunis kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılan, 30 draje içeren blister ambalajlarda sunulan bir ilaçtır. Bekunis bağırsak mukozasına doğrudan etki ile bağırsak hareketlerini ve içeriğinin geçiş hızını artırır, elektrolit ve...
Potasyum Sorbat Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Potasyum Sorbat Zararları, hakkında bunun bir koruyucu katkı maddesi olması bakımından tereddütler vardır. Bu katkı maddesi E202 koduyla gıdalarda koruma amaçlı olarak kullanılmaktadır. Organik asitlerin içinde gıdalarda kullanılan tek katkı maddesi ...
Nescafenin Zararları
Nescafenin Zararları
Nescafe'nin Zararları, bu kahve çeşidi herkes tarafından sevilen ve sıkça tüketilen bir içecek çeşididir. Aslında Nescafe'nin dikkat dağınıklığı ve yorgunluk gibi sorunların geçici olarak ortadan kaldırılmasını sağladığı doğrudur ama bir o kadarda za...
Ters İlişki Zararları
Ters İlişki Zararları
Ters ilişki zararları sebebi ile bayanların çok rahatsız oldukları bir ilişki türü olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle makat dediğimiz deliğin cinsel ilişki için gerekli olan yapı ve özelliklere sahip olmaması sebebi ile buradan gerçekleşen ilişkinin...
Epimedium Zararları
Epimedium Zararları
Epimedium Nedir; Epimedium, kadıntuzluğugiller familyasından olup, Uzakdoğu kökenli çok yıllık bir bitkidir. Cinsinden 60 ya da daha fazla tür içeren otsu çiçekli bir bitkilerin ortak adıdır. Epimedium, diğer bir adı Azgın teke otu veya Keşişkülahı o...
Fondotenin Zararları
Fondotenin Zararları
Fondötenin zararları, günümüzde pek çok bayan güzel görünmek için fondöten gibi çeşitli makyaj malzemelerinden faydalanmaktadır. Makyaj malzemeleri doğru kullanıldığı zaman cilde hiç zararı olmamaktadır. Tabi kullanılacak olan malzemenin kalitesi ve ...
Susamın Zararları
Susamın Zararları
Susamın zararları, susam A, E ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içerisinde başta bakır olmak üzere pek çok mineraller barındırmaktadır. İçeriği zengin olan susam şeker hastalığından kansızlığa pek çok hastalığın tedavisinde alternati...
Kükürtün Zararları
Kükürtün Zararları
Kükürt Zararları; Genel olarak birçok sanayi kollarında kükürt kullanılmaktadır. Bunların başında el katı sabunları ve ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Nitekim kükürt farklı çeşitlerde sıvı, katı ve toz şeklinde kullanılmaktadır. Kuru meyvelerin bo...
Power Plate Zararları
Power Plate Zararları
Power plate zararları, Rus bilim adamları tarafından geliştirilen power plate yöntemi ile kişilerin daha sağlıklı ve zinde olması hedefleniyor. Ülkemizde yeni yeni gelişme gösteren bu yöntem ile pek çok sağlık sıkıntısı giderilebilir. Kişinin spor ha...
Tinerin Zararları
Tinerin Zararları
Tinerin zararları özellikle gençler arasında yeterince bilinmediğinden dolayı çevremizde tiner çeken çocukları görebilmek de mümkün olabiliyor. Özellikle ergenlik döneminde başlayan iç çatışmalar sebebi ile böyle durumların ortaya çıkması ileride gen...
Balinin Zararları
Balinin Zararları
Bali'nin Zararları, Bali tolüen denen bir kimyasal madde içermektedir. Tolüen oldukça toksik bir maddedir. Bu madde vücuda oldukça büyük zararlar vermektedir. Bali genellikle bir poşete boşaltılarak buharının solunmasıyla kullanılır.Bali ve benzeri u...
Pirincin Zararları
Pirincin Zararları
Pirincin zararları dediğimiz zaman az miktarlarda tüketilen pirincin zararlı olmadığını bilmek gerekiyor. Aşırı miktarda ve sıklıkla tüketilen pirincin diyabet riskini artırdığını ve daha pek çok hastalığa neden olabileceğini söyleyebiliriz. Özellikl...

 

Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Fondotenin Zararları
Susamın Zararları
Kükürtün Zararları
Power Plate Zararları
Tinerin Zararları
Balinin Zararları
Pirincin Zararları
Asetonun Zararları
Buzdolabının Zararları
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Bulgurun Zararları
Rutubetin Zararları
Kerevizin Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Yoğurdun Zararları
Çamaşır Sodasının Zararları
Bıldırcın Yumurtasının Zararları
Pasif Jimnastik Zararları
Bakterilerin Zararları
Bazların Zararları
Cipsin Zararları
Çileğin Zararları
Keçi Sütünün Zararları
Bcaa Zararları
Ağdanın Zararları
Popüler İçerik
Asetonun Zararları
Asetonun Zararları
Asetonun Zararları, Aseton bir çok organik maddeyi eritmekte kullanılan eter kokusunda, kolayca alev alan yanan,uçucu bir sıvıdır. Kimya sanayisinin t...
Buzdolabının Zararları
Buzdolabının Zararları
Buz Dolabının Zararları, Günümüzde üretilen Buz dolapları, aynı soğutucu maddeyi, birkaç kez kullanmaya imkan sağlayan bir çeşit tazeleme döngüsü ile ...
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Kitle iletişim araçlarının zararları, Hayatımızda ilk olarak yer verdiğimiz unsurlar arasında yer almaktadır. İletişim araçlarının içinde bulunan kitl...
Bulgurun Zararları
Bulgurun Zararları
Bulgurun zararları, besleyici değeri yüksek olan bulgur uzmanlar tarafında her zaman pirince alternatif olarak gösterilmiştir. Bulgur özellikle Anadol...
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları, Rutubet nem bulunan yerlerde küf mantarlarının üremesi sonucu küflenme meydana gelir. Nem ve sıcaklık küf mantarlarının üremesini...
Kerevizin Zararları
Kerevizin Zararları
Kerevizin zararları, kalori bakımından düşük bir sebze olan kereviz çok fazla tüketilen bir sebze olmasa da sağlık açısından değerli bir besin kaynağı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Hakkımızda
Tıbbi Sorumluluk Reddi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Tıbbi Sorumluluk Reddi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024