Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kerevizin Zararları

Kerevizin Zararları

Kerevizin zararları, kalori bakımından düşük bir sebze olan kereviz çok fazla tüketilen bir sebze olmasa da sağlık açısından değerli bir besin kaynağıdır. A ve K vitaminleri bakımından iyi bir kaynaktır. Antioksidan özelliği ile de sağlık açısından geniş bir yelpazeye sahiptir.

Kilo vermek isteyenler için kereviz mükemmel bir sebzedir. 100 gram kereviz yaklaşık 15 kalori içermektedir. Potasyum ve sodyum açısından da iyi bir kaynak olan kereviz yanlış ve aşırı tüketildiğinde bazı sorunlara yol açabilir.

Kerevizin Zararları Nelerdir?

  • Kerevizin sağlıklı kişiler üzerinde herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak pişirme şeklinde yapılan hatalar ve aşırı tüketim bazı sıkıntılara yol açabilir.
  • İshal şikâyeti olan kişilerin kereviz tüketmemesi önerilir. Çünkü kerevizin idrar söktürücü etkisi vardır. Bu etkisi ile ishali şiddetlendirebilir.
  • Lif bakımından zengin içeriğe sahip olan kereviz sağlıksız bir şekilde tüketildiğinde karın ağrısı ve gaz problemlerine yol açabilir.
  • Gebelik ve emzirme döneminde tüketilmemesi gerektiğini belirten bir açıklama bulunmamaktadır. Bu nedenle herhangi olumsuzluğa maruz kalmamak için doktora danışarak tüketilmesi gerekir.
  • Sinir sistemi üzerinde etkisi bulunan kerevizin, cerrahi operasyonlara hazırlanan kişiler tarafından operasyondan 10 gün önce tüketimi bırakılmalıdır.
  • Kerevizin aşırı tüketimi nedeni ile vücuda fazla miktarda vitamin ve mineral yüklenebilir. Dolayısı ile karaciğer ve sindirim problemlerine neden olur.
  • Kereviz ve içeriğinde bulunan vitamin ve minerallerden gerektiği gibi yararlanmak için tüketim miktarına özen gösterilmelidir.

Kerevizin Faydaları Nelerdir?

  • Kerevizin kanser üzerinde olumlu etkileri vardır. Özellikle meme kanseri hücrelerinin çoğalmasını geciktirerek, meme kanserine yakalanma olasılığını en aza indidir.
  • Cinsel problemlere karşı iyi gelir. Özellikle kereviz sapı cinsel problemlere karşı faydalıdır.
  • Kerevizin kan basıncını azaltıcı etkisi vardır. Kan dolaşımının daha aktif ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlar.
  • Kötü kolesterole karşı faydalı bir besin kaynağıdır. Kolesterolü düşürerek, kolesterol ile alakalı bazı hastalıkların oluşum riskini azaltır.
  • Göz sağlığını koruyucu etkidedir. A vitamini bakımından iyi bir kaynak olan kereviz, görme sorunu ve göz dejenerasyonunu engeller.
  • Özellikle kereviz sapı düzenli olarak tüketilirse kilo vermeye yardımcı olur. Diyet yapanlar kerevizi diyet listesine gönül rahatlığı ile ekleyebilir.
  • Beyin sağlığını koruyucu etki yaratır.
  • Karaciğer ve mesanenin daha fonksiyonel çalışmasını sağlar. Kereviz doğranarak, yemeklerde ya da çiğ olarak tüketilebilir.
  • Sakinleştirici etkiye sahiptir.
  • Sindirim sistemi için yararlı bir sebzedir. İçeriğinde bol miktarda su bulunduğu için vücuttaki zararlı maddelerin kolaylıkla dışarı atılmasını sağlar. Bağırsakları yumuşatarak kabızlığa karşı iyi gelir.
  • Sinir sistemi üzerinde de olumlu etkileri vardır. Beyinde yer alan asitleri dengeleyerek, uyku kalitesine katkıda bulunur.
  • İltihap azaltıcı etkisi vardır. Özellikle romatizmaya bağlı gelişen iltihapların kurumasına yardımcı olur.
  • Akne ve astım probleminde karşı da kereviz sapından yararlanılabilir.
Kereviz bilinçli bir şekilde tüketildiğinde herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşılmaz. Ancak kullanılacak kerevizin seçimi de sağlık açısından önemli bir ayrıntıdır. Satın alınan kerevizin yaprak ve sap kısmı taze olmalıdır.

Bize Sıkça Sorulan Sorular

kereviz gaz yapar mı?

Kereviz gaz yapan bir sebzedir. Gaz sorunu sindirimle alakalıdır. Lif yani posa ve şeker içeriği fazla olan besinler gaz sorunu yaşamanıza neden olabilir. Aslında sağlıklı kişiler bile günde yaklaşık on defa gaz çıkarır. Ancak bunun sorun haline gelmesi besinlerin midede tam olarak sindirilmeden bağırsaklara gitmesinden kaynaklanır. Bağırsaklar bu şekilde daha fazla çalışacağı için gaz üretimi de artar. Kerevizde lif oranı yüksek bir sebzedir. Bu nedenle kerevizi ölçülü yemeli ve kerevizi iyi çiğnemelisiniz. Yani ağızda başlayan sindirimi doğru yapmalısınız. Ayrıca kereviz yediğiniz zaman yanında başka gaz yapıcı besinleri tüketmemeye çalışmanızda yararlı olacaktır.

kereviz şekeri yükseltirmi?

Kereviz şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir sebzedir. Kereviz şekeri yükseltmez. 100 gram kereviz yaklaşık 1,8 gr şeker içerir. Sindirimi rahatlatan, karaciğeri destekleyen, tansiyona iyi gelen, kanı temizleyen, idrar sorunlarını gideren, cilde iyi gelen bir etkisi vardır. Uzmanlar kerevizi tüketirken özellikle çiğ yenmesi gerektiğini de belirtirler. Böylece kerevizi besin değerlerini kaybetmeden tüketebilirsiniz. Kereviz ayrıca lif bakımından zengin bir sebzedir. Kalorisi de oldukça azdır. Bu nedenle şeker hastalarının diyetinde mutlaka olmalıdır. Kerevizi yemeklerde, salatalarda, sebze suyu olarak, tohumlarından çay hazırlayarak rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ayrıca şeker hastalarının motivasyonunu arttıran, iyilik hali veren bir etkisi de bulunur.

kereviz çiğ yenirmi?

Kereviz sağlıklı bir kış sebzesi olmasına rağmen pek çok kişi kokusundan dolayı bu sebzeyi pek sevmez. Asında kereviz sağlığımız için çok faydalıdır. Yemeği, salatası dışında kerevizin suyunu çıkararak ta tüketebilirsiniz. Kereviz çiğ olarak tüketilebilen bir sebzedir. İster salatasını yapın, isterseniz suyunu çıkararak için. Özellikle zayıflamak isteyenler kerevizi çiğ yemelerini tavsiye ederiz. Uzmanlar kerevizi çiğ olarak tükettiğinizde kendi kalorisinin iki katı kadar kalori yaktığınızı belirtirler. Kerevizin suyunu içerseniz daha da fazla kalori yakabilirsiniz. Bunun nedeni lifli bir sebze olan kerevizin suyunu çıkardığınızda lifler parçalanmakta ve bu yüzden karaciğeriniz daha aktif çalışmaktadır. Çünkü besin öğeleri vücudunuza homojen şekilde dağılmaktadır.

hamilelikte kereviz yemek?

Hamilelikte kereviz yemek bu sebzenin faydalarından yararlanmak isteyenlere önerilir. Ancak kereviz, havuç, turp gibi toprak altında yetişen besinlerin fazla miktarda tüketilmemesi de öneriler arasındadır. Hamilelikte aşırı kereviz tüketimi rahme olan kan akışını hızlandırabilir, tonusunu arttırabilir. Bu nedenle erken doğum riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu yüzden her besinde olduğu gibi hamilelikte kereviz tüketirken de aşırılıktan kaçınmalısınız. Normal seviyelerde kereviz tüketerek bağırsakları ve midenizi rahatlatabilirsiniz. Böbreklerin fonksiyonlarını rahat yerine getirmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca sizleri rahatlatarak daha iyi bir uyku çekmenizi sağlayabilir. Hamilelikte kereviz tüketimi konusunda doktorunuza danışabilirsiniz.
Son Güncelleme : 19.01.2024 18:39:50
Kerevizin Zararları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kerevizin Zararları Yorumları
şifre

2 Yorum Yapılmış "Kerevizin Zararları"
Kereviz Tansiyna karsi... Ixi degil dir seklinde Bilgi var. Bu bilgi dogrumudur..
Tayfur Demirel . 26.08.2015
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Kerevizin ishal yaptığı doğrumudur?
Buse . 06.06.2021 16:21:41
CEVAP YAZ
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları, Bekunis kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılan, 30 draje içeren blister ambalajlarda sunulan bir ilaçtır. Bekunis bağırsak mukozasına doğrudan etki ile bağırsak hareketlerini ve içeriğinin geçiş hızını artırır, elektrolit ve...
Potasyum Sorbat Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Potasyum Sorbat Zararları, hakkında bunun bir koruyucu katkı maddesi olması bakımından tereddütler vardır. Bu katkı maddesi E202 koduyla gıdalarda koruma amaçlı olarak kullanılmaktadır. Organik asitlerin içinde gıdalarda kullanılan tek katkı maddesi ...
Nescafenin Zararları
Nescafenin Zararları
Nescafe'nin Zararları, bu kahve çeşidi herkes tarafından sevilen ve sıkça tüketilen bir içecek çeşididir. Aslında Nescafe'nin dikkat dağınıklığı ve yorgunluk gibi sorunların geçici olarak ortadan kaldırılmasını sağladığı doğrudur ama bir o kadarda za...
Ters İlişki Zararları
Ters İlişki Zararları
Ters ilişki zararları sebebi ile bayanların çok rahatsız oldukları bir ilişki türü olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle makat dediğimiz deliğin cinsel ilişki için gerekli olan yapı ve özelliklere sahip olmaması sebebi ile buradan gerçekleşen ilişkinin...
Epimedium Zararları
Epimedium Zararları
Epimedium Nedir; Epimedium, kadıntuzluğugiller familyasından olup, Uzakdoğu kökenli çok yıllık bir bitkidir. Cinsinden 60 ya da daha fazla tür içeren otsu çiçekli bir bitkilerin ortak adıdır. Epimedium, diğer bir adı Azgın teke otu veya Keşişkülahı o...
Fondotenin Zararları
Fondotenin Zararları
Fondötenin zararları, günümüzde pek çok bayan güzel görünmek için fondöten gibi çeşitli makyaj malzemelerinden faydalanmaktadır. Makyaj malzemeleri doğru kullanıldığı zaman cilde hiç zararı olmamaktadır. Tabi kullanılacak olan malzemenin kalitesi ve ...
Susamın Zararları
Susamın Zararları
Susamın zararları, susam A, E ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içerisinde başta bakır olmak üzere pek çok mineraller barındırmaktadır. İçeriği zengin olan susam şeker hastalığından kansızlığa pek çok hastalığın tedavisinde alternati...
Kükürtün Zararları
Kükürtün Zararları
Kükürt Zararları; Genel olarak birçok sanayi kollarında kükürt kullanılmaktadır. Bunların başında el katı sabunları ve ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Nitekim kükürt farklı çeşitlerde sıvı, katı ve toz şeklinde kullanılmaktadır. Kuru meyvelerin bo...
Power Plate Zararları
Power Plate Zararları
Power plate zararları, Rus bilim adamları tarafından geliştirilen power plate yöntemi ile kişilerin daha sağlıklı ve zinde olması hedefleniyor. Ülkemizde yeni yeni gelişme gösteren bu yöntem ile pek çok sağlık sıkıntısı giderilebilir. Kişinin spor ha...
Tinerin Zararları
Tinerin Zararları
Tinerin zararları özellikle gençler arasında yeterince bilinmediğinden dolayı çevremizde tiner çeken çocukları görebilmek de mümkün olabiliyor. Özellikle ergenlik döneminde başlayan iç çatışmalar sebebi ile böyle durumların ortaya çıkması ileride gen...
Balinin Zararları
Balinin Zararları
Bali'nin Zararları, Bali tolüen denen bir kimyasal madde içermektedir. Tolüen oldukça toksik bir maddedir. Bu madde vücuda oldukça büyük zararlar vermektedir. Bali genellikle bir poşete boşaltılarak buharının solunmasıyla kullanılır.Bali ve benzeri u...
Pirincin Zararları
Pirincin Zararları
Pirincin zararları dediğimiz zaman az miktarlarda tüketilen pirincin zararlı olmadığını bilmek gerekiyor. Aşırı miktarda ve sıklıkla tüketilen pirincin diyabet riskini artırdığını ve daha pek çok hastalığa neden olabileceğini söyleyebiliriz. Özellikl...

 

Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Fondotenin Zararları
Susamın Zararları
Kükürtün Zararları
Power Plate Zararları
Tinerin Zararları
Balinin Zararları
Pirincin Zararları
Asetonun Zararları
Buzdolabının Zararları
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Bulgurun Zararları
Rutubetin Zararları
Kerevizin Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Yoğurdun Zararları
Çamaşır Sodasının Zararları
Bıldırcın Yumurtasının Zararları
Pasif Jimnastik Zararları
Bakterilerin Zararları
Bazların Zararları
Cipsin Zararları
Çileğin Zararları
Keçi Sütünün Zararları
Bcaa Zararları
Ağdanın Zararları
Popüler İçerik
Asetonun Zararları
Asetonun Zararları
Asetonun Zararları, Aseton bir çok organik maddeyi eritmekte kullanılan eter kokusunda, kolayca alev alan yanan,uçucu bir sıvıdır. Kimya sanayisinin t...
Buzdolabının Zararları
Buzdolabının Zararları
Buz Dolabının Zararları, Günümüzde üretilen Buz dolapları, aynı soğutucu maddeyi, birkaç kez kullanmaya imkan sağlayan bir çeşit tazeleme döngüsü ile ...
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Kitle iletişim araçlarının zararları, Hayatımızda ilk olarak yer verdiğimiz unsurlar arasında yer almaktadır. İletişim araçlarının içinde bulunan kitl...
Bulgurun Zararları
Bulgurun Zararları
Bulgurun zararları, besleyici değeri yüksek olan bulgur uzmanlar tarafında her zaman pirince alternatif olarak gösterilmiştir. Bulgur özellikle Anadol...
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları, Rutubet nem bulunan yerlerde küf mantarlarının üremesi sonucu küflenme meydana gelir. Nem ve sıcaklık küf mantarlarının üremesini...
Hayıt Tohumu Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Hayıt tohumu zararları, hayıt tohumu babagiller familyasına ait olan bir bitkidir. Bu bitki tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır ve tıbbi açıdan da sık ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024