Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Tarçının Zararları

Tarçının Zararları

Tarçının zararları, tarçın daha çok soğuk havalarda tüketilen bir baharat türüdür. Tatlılar başta olmak üzere birçok alanda kullanılmaktadır. Daha çok soğuk nedeni ile oluşum gösteren hastalıkların tedavisinde tarçından yararlanılabilir. Kurutularak kullanılabileceği gibi tüm yıl tarçın kullanmak mümkün olmaktadır. Vitamin, mineral ve uçucu yağlar bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Tarçın ağacın kabuk kısmından elde edilen bir baharattır.

Tarçının Zararları Nelerdir?

  • Tarçın vücut için herhangi bir zarar teşkil etmemektedir. Ancak diğer baharatlarda olduğu gibi fazla tüketimlerde bazı yan etkiler oluşturabilir. Tarçının faydalarından yararlanmak için belli ölçülerde kullanılması gerekir. Tarçın uzun süre kullanıldığı zaman kabızlık sorununa neden olabilir. Kabuk tarçın kullanılarak çay hazırlanılıyorsa günde 1 fincandan fazla tüketilmemesi gerekir.
  • Yüksek tansiyon nedeni ile devamlı ilaç kullanan kişilerde tarçın tüketimi kullanılan ilacın etkisini arttırabilir. Dolayısı ile kan şekerinin düşmesine neden olur.
  • Tarçın ve tarçın çayının gebelik döneminde bir zararının olup olmadığına dair gerekli araştırma bulunmamaktadır. Gebelik döneminde herhangi bir sorun yaşamamak için tarçın tüketiminden önce doktora danışmak gerekir.
  • Çin tarçını olarak bilinen tarçının bazı bünyelerde karaciğeri zorlayıcı özelliği olabilir. Bu nedenle karaciğer ile alakalı sorun yaşayan kişiler tarçın tüketmemeye başlamadan önce doktora danışmalıdır.
  • Kan şekerini düşürücü etki yarattığı için ameliyat öncesi ve sonrası kan şekerinin dengesini zorlayabilir. Bu nedenle cerrahi operasyon geçirecek kişilerin tarçın tüketimini operasyondan en az 15 gün önce bırakmalıdır.
  • Tarçın yağı direkt vücuda uygulandığında ciltte tahrişe yol açabilir. Bu nedenle diğer taşıyıcı yağlar ile inceltilerek kullanılmalıdır.

Tarçının Faydaları Nelerdir?

  • Tarçın kokusunun hafızayı kuvvetlendirici etkisi vardır.
  • Kan pıhtılaşmasını engelleyici özellik taşır.
  • Günlük yarım çay kaşığı tarçın tüketerek kötü kolesterol seviyesi düzenlenebilir.
  • Tip2 diyabet hastaları için faydalı bir baharattır.
  • Tarçın lösemi ve lenfoma gibi kanser hastalıklarında kanser hücrelerinin yayılmasını engeller.
  • Stres nedeni ile oluşan baş ağrısı ve migrene karşı iyi gelir.
  • Hazımsızlık ve reflüye karşı iyi gelir.
  • Soğuk algınlığı nedeni ile oluşan hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.
  • Tarçın yağının kokuya yol açan bakterileri etkisiz hale getirme gibi bir özelliği vardır.
  • Tarçın yağı huzursuz bağırsak sendromuna karşı kullanılabilir. Sindirim sistemini rahatlatıcı etkisi vardır.
  • Ağız hijyeni tarçın ile sağlanabilir. Bu özelliği ile diş çürüklerini önleyici etki yaratır.
  • Kas ağrılarına karşı iyi gelir.
  • Tarçın yağı mutfaklarda oluşan ufak karıncalar için kullanılabilir.
  • Kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi vardır.
  • Boğaz ağrısı ve öksürüğe karşı faydalıdır.
  • Adet krampları ve adet öncesi sendroma karşı tarçın kullanılabilir.
  • Tarçın ve tarçın çayı diyetlere destek amacı ile kullanılabilir.

Tarçın Nasıl Kullanılır?


Tarçın toz, kabuk ya da yağ versiyonu ile yılın her anı kullanılabilir. Besin takviyesi olarak tarçın kapsüllerinden yararlanmak mümkündür. Tarçın yemekler için kullanılacaksa şeker ya da tuzun yerine kullanılabilir. Soğuk algınlığına bağlı hastalıkların tedavisi için tarçın çayı tüketilebilir.

Tarçın çayı hazırlamak için, yarım çay kaşığı toz tarçın ya da yarım kabuk tarçın 1 su bardağı kaynar suya atılır. İçine 1 çay kaşığı organik bal eklenerek, 20 dakika kadar demlenir. Karışım sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce bir fincan olacak şekilde içilebilir.

Bize Sıkça Sorulan Sorular

Çubuk tarçın bozulur mu?

Tarçın hemen her evde kullanılan bir baharattır. Bazen toz halde, bazen de çubuk olarak bulundururuz. Ancak saklama koşullarına dikkat edilmediğinde her ikisi de bozulabilir. Çubuk tarçın toz tarçına göre daha dayanaklı olsa da, neme maruz kalırsa kısa sürede bozulabilir. Bu yüzden çubuk tarçını cam kavanozda saklamanızda yarar vardır. Ayrıca kavanozun direkt güneş ışığı almamasına ve serin yerde olmasına dikkat etmelisiniz. Sıkça kavanozu açıyorsanız, çubuk tarçını bölerek saklamalısınız. Çubuk tarçın kendine has aromasını kaybettiği ölçüde bozulmuş demektir.

tarçın alerji yapar mı?

Tarçın birçok yemek, tatlı, hamur işi gibi tariflerde kullanılan bir baharat türüdür. Yemeklerin haricinde cilt bakımı için üretilen kozmetiklerde de kullanılır. Sağlığa sağlamış olduğu faydalarla bilinen tarçın herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilecek bir baharat değildir. Tarçın birçok bünyede ciddi anlamda alerjiye sebep olabilir. Tarçının koklanması, yenmesi ve hatta dokunulması nedeniyle ciddi anlamda alerji gelişebilir. Alerji kişiden kişiye farklı derecelerde olabilir. Mide bulantısı, kusma, ishal, karın ağrısı, vücutta kızarıklık, kaşıntı, şişme, ürtiker, sersemlik hissi, nefes almada güçlük, baygınlık, deride inflamasyon tarçın nedeniyle gelişebilen alerjik belirtilerdir. Tarçına karşı alerjisi olan kişilerin tarçından uzak durması gerekir.

tarçın cildi yakar mı?

Tarçını sadece baharat olarak düşünmeyin. Bunun yanında sağlığımız için pek çok faydası vardır. Özellikle cildinde akne ve sivilce sorunu olan kişiler tarçını bal ve limon suyuyla karıştırarak haftada bir maske olarak kullanabilir. Bu maskeyi yüzünüze tatbik ettiğinizde cildinizde ısı artışı olacak, kızarıklık ve yanma hissiyle karşılaşacaksınız. Çünkü tarçınlı maskenin bakterileri temizleme ve ciltte kan dolaşımını arttırma özelliği var. Maskeyi bir süre cildinizde beklettikten sonra soğuk suyla cildinizi durulayabilirsiniz. Ancak hassas cildi olanlar bu maskeyi uygulamamalıdır.

tarçın ishal yaparmı?

Tarçın sindirim sistemine iyi gelen bir bitkidir. Hem bitkisel kürlerde, hem de baharat olarak kullanımı yaygındır. İçeriğinde bol miktarda lif, mineral, kalsiyum gibi besin maddeleri vardır. Bu nedenle bağırsakların işlevini daha rahat görmesini sağlar. Doğru şekilde kullanılırsa ishali, kabızlığı keser, hazımsızlık sorununa iyi gelir. Ancak tarçının alışkanlık yapacak şekilde uzun süreli kullanımından kaçınmak gerekir. Tarçın ishal yapmaz, aksine ishalin kesilmesine yardımcı olur. Fakat kullanım şekline dikkat edilmediğinde beklenmeyen etkiler görülebilir. Bu nedenle günde bir fincan tarçın çayından fazla içilmemeli, uzmanların önerdiği gibi aralarda molalar verilmelidir.

tarçın kabızlık yaparmı?

Tarçın ölçülü kullanılması gereken bir bitkidir. Bazı yemeklere ve tatlılara hoş aromasıyla katkı yapar. En bilinen faydası kan şekerini düzenlemesidir. Ayrıca kabuk tarçın kullanılarak demlenen çayı çeşitli sağlık sorunlarına karşı doğal destekleyici olarak kullanılabilir. Ancak tarçın kürlerini uygularken bunu alışkanlık haline getirmek bazı etkilere yol açabilir. Bunlardan biri uzun süre kullanımdan kaynaklanan kabızlık etkisidir. Tarçın uzun süre ara vermeksizin kullanıldığında kabızlık yapabilir. Eğer bir uzmana danışılarak kullanılırsa bağırsak çalışmalarını düzenler. Bu etkisiyle ishal ve kabızlığa iyi gelir. Ancak ölçüyü kaçırmamak şartıyla bu faydalarından yararlanabilirsiniz.

tarçın mideye dokunurmu?

Tarçın hoş kokulu bir baharattır. Başta tatlılarda olmak üzere pek çok tarifin içinde kullanırız. Ancak tarçın herkesin sorunsuzca tüketebileceği bir baharat olarak kabul edilmez. Çünkü bazı kişilerin tarçın alerjisi olabilir. Alerjinin kaynağı tarçında olan proteinlere karşı gelişen yüksek hassasiyettir. Araştırmalara göre gıda alerjilerinin yaklaşık % 2 kadarı baharat alerjilerinden kaynaklanmaktadır. Tarçın alerjisi kişilerde yeme, soluma ya da temasla etkisini gösterebilir. Bunun oluşması kişilerin yapısına göre farklı olabilir. Ayrıca alerjinin şiddeti de herkeste farklıdır. Tarçına karşı oluşan alerjik reaksiyonlar arasında mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, ishal gibi sindirim sistemini ilgilendiren yakınmalar vardır. Dolayısıyla tarçın midenize dokunuyorsa, bu baharata alerjiniz olabilir. Bunların dışında nefes almada zorlanma, sersemlik kurdeşen, ciltte kaşıntı, kızarıklık, yanma, deri döküntüsü gibi etkilerde görülebilir. Tarçın alerjiniz varsa hem tarçın tüketmemelisiniz, hem de evinizde bulundurmamaya dikkat etmelisiniz. Ciddi alerjik semptomlar olursa doktorunuz muhtemelen hazır enjektörlerde olan epifirin reçete edebilir. Bu özellikle nefes alma zorluğu çekenlere, anafilaktik şok durumunda mutlaka yapılmalıdır.

tarçın kaşıntı yaparmı?

Tarçın alerjik etkisi olan bir baharattır. Yemeklerde, sütlü tatlılarda ve diğer tatlı tariflerinde sıkça kullandığımız bu baharata alerjiniz varsa ciltte kaşıntı, kızarıklık, yanma, döküntü gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Toplumda görülen gıda alerjilerinin ortalama % 2 kadarı baharatları kapsar. Tarçında baharatlar içinde en fazla alerjik reaksiyonun görüldüğü bir baharattır. Tarçını sadece tüketmekle değil dokunmak hatta solumak bile alerjik etkiler gösterebilir. Eğer tarçının olduğu bir ortamda ciltte yanma, kaşıntı, kızarma gibi etkiler oluşuyorsa mümkün olduğu kadar tarçından uzak kalmalısınız.

tarçın şişkinlik yaparmı?

Tarçın antioksidan etkisi olan bir baharattır. İçeriğinde bulunan bazı aktif bileşenler bağırsaklardaki hareketliliğin artmasına neden olur. Ayrıca gastro intestinal salgılarında artmasına yol açar. Böylece sindirimin daha kolay olmasını sağlar. Ancak bazı durumlarda tarçın şişkinlik, gaz, hazımsızlık gibi sorunlara da neden olabilir. Özellikle mide ülseri sorunu olanlarda ve irritabl bağırsak rahatsızlığı olanlarda tarçın şişkinliğe ve çeşitli sindirim sorununa yol açabilir. Bu kişilerin günlük tarçın tüketimi yaklaşık yarım çay kaşığını geçerse az yemek tüketiminde bile şişkinlik yaşanabilir.

tarçının böbreklere zararı varmı?

Tarçın tüketimi en fazla olan baharatlar arasındadır. Uzmanlar tarçının fazla miktarda tüketilmesini önermez. Çünkü tarçın hem alerjik bir baharattır, hem de içeriğinde yüksek oranda kumarin bileşiği vardır. Bir çay kaşığı tarçında ortalama 5 mg kumarin bulunur. Kumarin vücudunuzda pek çok organa zarar verebilir ve kanserli tümörlerin oluşmasında etkili olabilir. Bu organların başında böbrekler, karaciğer ve akciğer gelmektedir. Ancak bu risk fazla tarçın tüketiminde olur. Normal tarçın tüketimi 60 kg ağırlığındaki bir kişi için 5 mg kadardır.

tarçının yüze zararları?

Tarçın çoğu kişi tarafından cilt sağlığını desteklemek amacıyla maske şeklinde uygulanan bir baharat türüdür. Yüze ciddi anlamda faydaları vardır. Cilde ne kadar faydalı bir baharat olsa da alerjik bünyelerde faydalarından çok zararlarıyla karşı karşıya kalınabilir. Tarçın yüz için maske şeklinde kullanılacaksa alerjik durumun kontrolünün yapılması için ufak bir alanda test edildikten sonra kullanılmalıdır. Eğer alerjik bir durum söz konusuysa yüzde kaşıntı, kızarıklık, döküntü, şişlik ve hatta kurdeşen gibi yan etkiler oluşturabilir.

tarçınlı sütün zararları?

Tarçınlı süt normal koşullarda zayıflamadan, grip nezle gibi soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların kolay atlatılmasına kadar sayısız fayda sağlar. Güçlü bir antioksidandır. Ancak tarçınlı sütün bazı zararları olabilir. Çünkü tarçın alerjik etkisi olan bir baharattır. Eğer tarçına alerjiniz varsa bir bardak bile tarçınlı süt içseniz, karın ağrısı, bulantı ve kusma, ciltte döküntü, kızarıklık, nefes alma zorluğu, halsizlik, ciltte su toplama, kurdeşen sersemlik ve bayılma gibi alerjik semptomlar ortaya çıkabilir. Ayrıca mide rahatsızlıklarınız varsa tarçınlı süt içmekten kaçınmalısınız.

tarçın kanı sulandırır mı?

Tarçın pek çoğumuzun masum bir baharat olarak tükettiği en eski baharat türlerindendir. Ancak bilinçsizce tüketilirse ya da fazla miktarda tüketilirse tarçının bazı yan etkileri olabilir. Tarçının kanı sulandırma etkisi vardır. Ancak bu etkisi daha çok kan sulandırıcı ilaç kullananlarda etkili olur. Tarçın kan sulandırıcı ilaçların etkisini arttırarak kanın daha fazla sulanmasına neden olabilir. Ayrıca bunun yanında kadınların ağır geçen adet döneminde, ameliyat olmadan önceki dönemde ya da vücuttaki herhangi bir kanama durumunda tarçın kullanımı tavsiye edilmez.
Son Güncelleme : 20.01.2024 13:30:26
Tarçının Zararları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Tarçının Zararları Yorumları
şifre

10 Yorum Yapılmış "Tarçının Zararları"
Tarçın çayını diyetimde yağ yakmada yardımcı olur diye yemeklerden yarım saat önce içiyorum ama ellerimde ve ayaklarimda şişme oluyor sabah kalktığımda nedeni tarçın çayımı?böyle bi sorunu olan arkadaşlar varmı
Nur . 27.04.2017
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Merhabalar Bi sorum olacaktı hemen yanıtlarsanız sevinirim. Ben bir haftadır sürekli tarçın suyu içiyorum buda baş dönmesi yapıyor acaba sürekli tarçın suyu içtiğim için mi baş dönmesi oluyor ?
Şirin Aydın . 08.07.2018
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
günde 4/5 toz tarcin yiyi yorum zararı varmıdır
Bilal . 21.12.2016
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Yani tansiyon ilacı ile sadece ve sadece insüline bağlı bir eylemin ne alakası olduğunu ufacık beynimle on dakikadır düşünüyorum. Arkadaşlar zararları ile ilgili kısım komple sallama, yararları ile ilgili bir şey diyemiyorum ama, yazarın da pek bir şey bilmediğini göz önünde bulundurarak düşünün..
Ufuk . 09.01.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Ben tarcinin suyunu iciyorum mutis ishal yapiyor ve mutis kilo veriyor tavsiye ederim ama bagirsak yollarinda sıkınti olanlar kullanmamali
Şadiye . 10.07.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Yarım litre suya bir kabuk attım..içtim kısa aralıklarla. .feci ishal oldum az önce. .böyle bir etkisi var mı ..ben mi çok içtim.
Esen Parlak . 04.04.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Kan şekeri düşürüyor. Ve kabızlık yapıyor doğru
Ahu . 20.05.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Hamilelikte düşüge neden olurmu
Mihri . 23.12.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Adetin gecikmesi için günde 2 tatlı kaşığı toz tarçın tüketiyorum 2 su bardağı suyla beraber takide.acaba fazla aşırı mı tüketiyorum adet gecikmesine iyi gelirmi bununla ilgili bi fikriniz varmı ??
Kürt Kızı . 21.09.2018 10:17:50
CEVAP YAZ
Kilo aldırıyo.verdirmiyor
Halitcan. . 12.11.2017
CEVAP YAZ
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları, Bekunis kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılan, 30 draje içeren blister ambalajlarda sunulan bir ilaçtır. Bekunis bağırsak mukozasına doğrudan etki ile bağırsak hareketlerini ve içeriğinin geçiş hızını artırır, elektrolit ve...
Potasyum Sorbat Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Potasyum Sorbat Zararları, hakkında bunun bir koruyucu katkı maddesi olması bakımından tereddütler vardır. Bu katkı maddesi E202 koduyla gıdalarda koruma amaçlı olarak kullanılmaktadır. Organik asitlerin içinde gıdalarda kullanılan tek katkı maddesi ...
Nescafenin Zararları
Nescafenin Zararları
Nescafe'nin Zararları, bu kahve çeşidi herkes tarafından sevilen ve sıkça tüketilen bir içecek çeşididir. Aslında Nescafe'nin dikkat dağınıklığı ve yorgunluk gibi sorunların geçici olarak ortadan kaldırılmasını sağladığı doğrudur ama bir o kadarda za...
Ters İlişki Zararları
Ters İlişki Zararları
Ters ilişki zararları sebebi ile bayanların çok rahatsız oldukları bir ilişki türü olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle makat dediğimiz deliğin cinsel ilişki için gerekli olan yapı ve özelliklere sahip olmaması sebebi ile buradan gerçekleşen ilişkinin...
Epimedium Zararları
Epimedium Zararları
Epimedium Nedir; Epimedium, kadıntuzluğugiller familyasından olup, Uzakdoğu kökenli çok yıllık bir bitkidir. Cinsinden 60 ya da daha fazla tür içeren otsu çiçekli bir bitkilerin ortak adıdır. Epimedium, diğer bir adı Azgın teke otu veya Keşişkülahı o...
Fondotenin Zararları
Fondotenin Zararları
Fondötenin zararları, günümüzde pek çok bayan güzel görünmek için fondöten gibi çeşitli makyaj malzemelerinden faydalanmaktadır. Makyaj malzemeleri doğru kullanıldığı zaman cilde hiç zararı olmamaktadır. Tabi kullanılacak olan malzemenin kalitesi ve ...
Susamın Zararları
Susamın Zararları
Susamın zararları, susam A, E ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içerisinde başta bakır olmak üzere pek çok mineraller barındırmaktadır. İçeriği zengin olan susam şeker hastalığından kansızlığa pek çok hastalığın tedavisinde alternati...
Kükürtün Zararları
Kükürtün Zararları
Kükürt Zararları; Genel olarak birçok sanayi kollarında kükürt kullanılmaktadır. Bunların başında el katı sabunları ve ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Nitekim kükürt farklı çeşitlerde sıvı, katı ve toz şeklinde kullanılmaktadır. Kuru meyvelerin bo...
Power Plate Zararları
Power Plate Zararları
Power plate zararları, Rus bilim adamları tarafından geliştirilen power plate yöntemi ile kişilerin daha sağlıklı ve zinde olması hedefleniyor. Ülkemizde yeni yeni gelişme gösteren bu yöntem ile pek çok sağlık sıkıntısı giderilebilir. Kişinin spor ha...
Tinerin Zararları
Tinerin Zararları
Tinerin zararları özellikle gençler arasında yeterince bilinmediğinden dolayı çevremizde tiner çeken çocukları görebilmek de mümkün olabiliyor. Özellikle ergenlik döneminde başlayan iç çatışmalar sebebi ile böyle durumların ortaya çıkması ileride gen...
Balinin Zararları
Balinin Zararları
Bali'nin Zararları, Bali tolüen denen bir kimyasal madde içermektedir. Tolüen oldukça toksik bir maddedir. Bu madde vücuda oldukça büyük zararlar vermektedir. Bali genellikle bir poşete boşaltılarak buharının solunmasıyla kullanılır.Bali ve benzeri u...
Pirincin Zararları
Pirincin Zararları
Pirincin zararları dediğimiz zaman az miktarlarda tüketilen pirincin zararlı olmadığını bilmek gerekiyor. Aşırı miktarda ve sıklıkla tüketilen pirincin diyabet riskini artırdığını ve daha pek çok hastalığa neden olabileceğini söyleyebiliriz. Özellikl...

 

Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Fondotenin Zararları
Susamın Zararları
Kükürtün Zararları
Power Plate Zararları
Tinerin Zararları
Balinin Zararları
Pirincin Zararları
Asetonun Zararları
Buzdolabının Zararları
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Bulgurun Zararları
Rutubetin Zararları
Kerevizin Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Yoğurdun Zararları
Çamaşır Sodasının Zararları
Bıldırcın Yumurtasının Zararları
Pasif Jimnastik Zararları
Bakterilerin Zararları
Bazların Zararları
Cipsin Zararları
Çileğin Zararları
Keçi Sütünün Zararları
Bcaa Zararları
Ağdanın Zararları
Popüler İçerik
Asetonun Zararları
Asetonun Zararları
Asetonun Zararları, Aseton bir çok organik maddeyi eritmekte kullanılan eter kokusunda, kolayca alev alan yanan,uçucu bir sıvıdır. Kimya sanayisinin t...
Buzdolabının Zararları
Buzdolabının Zararları
Buz Dolabının Zararları, Günümüzde üretilen Buz dolapları, aynı soğutucu maddeyi, birkaç kez kullanmaya imkan sağlayan bir çeşit tazeleme döngüsü ile ...
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Kitle iletişim araçlarının zararları, Hayatımızda ilk olarak yer verdiğimiz unsurlar arasında yer almaktadır. İletişim araçlarının içinde bulunan kitl...
Bulgurun Zararları
Bulgurun Zararları
Bulgurun zararları, besleyici değeri yüksek olan bulgur uzmanlar tarafında her zaman pirince alternatif olarak gösterilmiştir. Bulgur özellikle Anadol...
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları, Rutubet nem bulunan yerlerde küf mantarlarının üremesi sonucu küflenme meydana gelir. Nem ve sıcaklık küf mantarlarının üremesini...
Kerevizin Zararları
Kerevizin Zararları
Kerevizin zararları, kalori bakımından düşük bir sebze olan kereviz çok fazla tüketilen bir sebze olmasa da sağlık açısından değerli bir besin kaynağı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024