Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Zeytinyağının Zararları

Zeytinyağının Zararları

Zeytinyağının zararları, sağlık için vazgeçilmez besin kaynaklarından biri olan zeytinyağı, yüksek oranda faydalı besin içerdiği için birçok hastalığın tedavisinde alternatif olarak kullanılmaktadır. Çok eski yıllardan itibaren kozmetik ürünlerin içerisinde de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Cilt ve saç bakımı için önemi büyük olan zeytinyağının sindirim sistemi üzerinde de önemli faydaları bulunmaktadır.

E, K vitaminleri bakımından zengin bir içeriğe sahiptir, ayrıca sodyum, potasyum, kalsiyum ve demir bakımından da iyi bir kaynaktır. Alternatif tıpta kabızlık, damar sağlığı gibi sağlık sorunlarına karşı faydalanılan bir besin kaynağıdır.

Zeytinyağının Zararları Nelerdir?

  • Zeytinyağı en güvenilir besin kaynaklarından biridir ve sağlık açısından herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Bazı bünyelerde aşırı tüketim nedeniyle yan etkilere yol açabilir. Zeytinyağının zararları şu şekilde sıralanabilir;
  • Zeytinyağı cilde uzun süre ve aşırı uygulanırsa ciltte tahrişe yol açabilir. Zeytinyağı cilt için düzenli ancak periyodik aralar ile kullanılmalıdır.
  • Aşırı zeytinyağı tüketimi nedeniyle vücutta yağ dengesinin bozulmasına neden olabilir.
  • Aşırı zeytinyağı tüketimi damar tıkanıklığı gibi ciddi rahatsızlıklara yol açabilir.
  • Aşırı şekilde zeytinyağı içilirse sindirim problemlerine yol açabilir.
  • Dahili ya da harici olarak uzun süre kullanıldığında faydadan çok zarara yol açabilecek bir besindir.
  • Faydalarından yararlanabilmek için düzenli ancak minimum ölçülerde tüketilmesi gerekir.

Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?

  • Zeytinyağı cilt ve saç sağlığı için kullanılabilecek en ideal besinlerden biridir. Zeytinyağı içeriği nedeni ile cildin kimyası ile çok uyumludur. Kuru cilt yapısına sahip olan kişilerde nemlendirici etki yaratır. Özellikle diz ve dirseklerde oluşan kuruma zeytinyağı ile yumuşatılabilir.
  • Özellikle kuru saçlarda mükemmel etkiler yaratır. Kuru saçların daha parlak ve yumuşak bir görünüm kazanmasını sağlar. 4 yemek kaşığı zeytinyağı ufak bir kâseye alınarak içine 1 yemek kaşığı bal ilave edilir. Hazırlanan karışım saç diplerine uygulanarak 20 dakika bekletilir. Saç köklerini ve saç derisini sağlığına büyük ölçüde katkı sağlar.
  • Sindirim sistemine karşı fayda sağlar. Zeytinyağı saç ve cilt bakımından sonra en çok sindirim sisteminin sağlığı için kullanılmaktadır. Bağırsakların daha aktif ve rahat çalışmasını sağlayarak basur, kabızlık gibi problemleri engelleyici etki sağlar. Antioksidan içeriği nedeniyle bağırsakların zararlı maddelerden arınmasına yardımcı olur.
  • Meme kanserinin oluşma riskini azaltıcı etkiye sahiptir. Aynı zamanda emzirme döneminde göğüs uçlarında oluşan yara ve çatlaklara karşı iyi gelir.
  • Diyabet hastaları için uygun bir besin maddesidir. Diyabet hastalarının vücudunda oluşan sorunları zeytinyağı hafifletebilir.
  • Kan basıncını düzenleyici etkisi vardır.
  • Kolesterole karşı iyi gelir.
  • Karaciğer sağlığı için düzenli kullanılması gereken bir besindir. Karaciğerin daha aktif çalışmasını sağlayarak karaciğeri temizleyici etki yaratır.
  • Alzheimer hastalığına karşı oldukça faydalıdır. Zeytinyağı Alzheimer hastalığına yol açan faktörleri ortadan kaldıran bir etkiye sahiptir.
  • Kemik sağlığını korur. Özellikle kireçlenmeye karşı faydalıdır. Kemiklerde erime ve kırılganlığı azaltır.
  • Ruh sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratır. Zihinsel ve ruh sağlığını koruyucu özelliği bulunmaktadır.
  • Zeytinyağı kilo vermeyi kolaylaştırır. Zeytinyağı sindirimi rahatlatarak kilo vermeyi kolaylaştırıcı bir etkiye sahiptir.

Bize Sıkça Sorulan Sorular

aç karnına zeytinyağı içmenin zararları?

Zeytinyağı uzmanlar tarafından tüketilmesi gereken bitkisel yağlar arasında gösterilmektedir. Ancak her besinde olduğu gibi zeytinyağı tüketirken de aşırıya kaçılmamalıdır. Aç karnına zeytinyağı içmenin faydaları olduğu kadar zararları da olabilir. Öncelikle kilo almanızı sağlayabilir. Doymuş yağ asitleri bakımından zengin olduğundan fazla tüketilen zeytinyağı kalp krizi, obezite, meme kanseri, inme gibi ciddi rahatsızlıklar için uygun zemin hazırlayabilir. Ayrıca aç karnına zeytinyağı tüketmek kan şekeri oranını düşürebilir. Bu nedenle şeker hastaları aç karnına zeytinyağı tüketirken dikkat etmelidir. Halsizlik, terleme gibi belirtileri kan şekerinin düştüğünü gösterir. Bunun dışında mide ve bağırsak hareketliliğini arttırabilir. Bu da ishal gibi sindirim sorunlarının yaşanmasına neden olabilir.

bozulmuş zeytinyağının zararları?

Zeytinyağı uygun koşullarda saklanmadığı takdirde özelliklerini, besin değerini yitirir. Zeytinyağını serin ve hava akımı almayan, güneş görmeyen bir yerde saklanırsa 2 yıl tazeliğini korur. Uygun şekilde saklana zeytinyağı bu süreden sonra tadını, lezzetini, besleyici özelliklerini, aromasını ve rengini kaybetmeye başlar Bu koşullara uyulmadığı takdirde zeytinyağı daha erken zamanda acımsı bir tada sahip olduğu gibi lezzeti de kalmaz. Bozulmuş zeytinyağını tüketmek vücudunuza zarar vermeyebilir. Ancak zeytinyağının faydalarından da yararlanamazsınız. Bu yüzden tüketeceğiniz kadar zeytinyağı almalı ve uygun koşullarda saklamalısınız. Hava almayacak şekilde cam şişelerde zeytinyağını muhafaza etmelisiniz. Çünkü zeytinyağı hava alırsa aroması da uçup gider.

cilde zeytinyağı sürmenin zararları?

Cilde zeytinyağı sürmenin bilinen bir zararı bulunmamaktadır. Özellikle kuru ve karma ciltlerde nemlendirici etkisini hemen fark edebilirsiniz. Ancak yağlı ciltlerde mümkün olduğu kadar az kullanılmalıdır. Zeytinyağı özellikle sızma olarak kullanılırsa cildin nem dengesini sağlar ve elastikiyetini korumasına yardımcı olur. Ayrıca içerdiği antioksidanlar yardımıyla hücre onarımına destek olur. Cildinizdeki akne ve sivilce sorunlarına iyi gelir. Güneş ışınlarından dolayı oluşan cilt lekelerinin giderilmesine yardımcı olur. Ciltteki egzama gibi hastalıklardan oluşan kuruma, dökülme, kızarıklık gibi sorunların giderilmesini sağlar.

göze zeytinyağı girerse ne olur?

Göze zeytinyağı girerse ilk anda gözlerinizde biraz yanma ve buğulu görme gibi etkilerle karşılaşabilirsiniz. Bu etkiler sizleri biraz telaşlandırabilir. Ancak zeytinyağının gözlere bir zararı olmaz. Aksine gözlerinizde yanma ve kızarıklık gibi bir sorun varsa bunlara iyi gelir. Gözünüze kaçan yabancı cisimlerin zarar vermeden çıkarılması için gözünüze zeytinyağı damlatabilirsiniz. Göz çevresine zeytinyağı ile yapacağınız masajla kan dolaşımını arttırabilir, bölgenin daha fazla oksijenlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu nedenle gözünüze zeytinyağı girerse panik yapmadan gözlerinizi kuru bir pamukla silin ve bekleyin.

zeytinyağı cildi karartır mı?

Zeytinyağı cilde tatbik edebileceğiniz en doğal ürünlerden biridir. Cildi nemlendirir, ciltteki ölü hücrelerin arınmasını sağlar. Ayrıca cildinizdeki güneş lekeleri içinde harika bir çözümdür. Normal kullanımda zeytinyağının cildi karartma etkisi bulunmamaktadır. Ancak yazın güneşlenmek isteyenler için bir alternatif olabilir. Zeytinyağının önemli bir etkisi de yazın bronzlaşmak isteyenleredir. Kuru cildinize zeytinyağı sürdüğünüz takdirde yazın en sağlıklı bronzlaştırıcı ürün olduğunu göreceksiniz. Arzu edenler kullandığı bronzlaştırıcı ürünlere biraz zeytinyağı karıştırarak bu şekilde kullanabilir. Bu şekilde etkisi daha fazla olacaktır.

zeytinyağı alerji yaparmı?

Zeytinyağı tüketebileceğimiz en sağlıklık yağlar arasındadır. Ancak zeytinyağı alerjik yapıda olan kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Bu daha çok zeytinyağının haricen kullanımında siz konusu olabilir. Nadir olarak zeytinyağının tüketilmesi de alerjik etkilere neden olabilir. Cilde tatbik edilen zeytinyağı solunum alerjisi, dermatit, egzama gibi cilt sorunlarına yol açabilir. Ayrıca yağlı cilt yapısı olan kişilerde kızarıklık ve kaşıntı gibi sorunlara neden olabilir. Bu nedenle zeytinyağını haricen kullanmadan önce küçük bir alanda test etmenizi tavsiye ederiz. Alerjik etkiler ortaya çıkarsa,hemen zeytinyağı kullanımını kesmelisiniz. Zeytinyağı alerjisi olan kişilerin bu yağı tüketirken de dikkatli olması gerekir.

zeytinyağı göze zarar verir mi?

Zeytinyağı uzmanlara göre göze zarar vermeyen bir yağdır. Bu nedenle bazı bitkisel kürlerde gözlerdeki kızarıklığa ve ağrıya karşı göze zeytinyağı damlatılması önerilir. Kirpik diplerine de zeytinyağı sürülmesi aynı etkiyi gösterir. Ayrıca gözünüze bir şey kaçarsa 1-2 damla zeytinyağ damlatarak bundan kolayca kurtulabilirsiniz. Bunun dışında zeytinyağını göz makyajınızı temizlemek için doğal bir ürün olarak kullanabilirsiniz. Göz çevresine düzenli olarak pamuğa damlattığınız zeytinyağını sürerseniz, yaşlanma etkilerinden dolayı oluşan ince çizgilere çok faydalı olur. Kirpiklerinde sıklaşmasına yardımcı olur.

zeytinyağı mideye dokunurmu?

Zeytinyağı bilinen en sağlıklı bitkisel yağlar arasındadır. Zeytinyağı aşırıya kaçılmadan tüketildiğinde midenize dokunmaz. Özellikle mide rahatsızlıkları olanlara faydalı etkiler yapar. Zeytinyağı tüketilen besinlerin midede kalma süresini kısalttığı gibi sindirimde önemli bir yeri olan safra salgısının artmasına neden oluyor. Mide ülseri gibi sorunlarda zeytinyağı tüketmeniz mide salgısının aşırı salgılanması nedeniyle oluşana yanma, ağrı gibi yakınmalardan muzdarip olmazsınız. Sabahları daha fazla rahatsız eden bu tür mide sorunlarını aşmak için uzmanların önerisi aç karnına 1-2 kaşık saf zeytinyağı tüketmektir.
Son Güncelleme : 21.01.2024 03:18:39
Zeytinyağının Zararları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Zeytinyağının Zararları Yorumları
şifre

3 Yorum Yapılmış "Zeytinyağının Zararları"
hasta ve hasta olmadan hergün bir kaşık zeytin yagı icmek sebebesiz şekilde.zararlımı saglıklımı
Hacı Mahmut . 14.09.2017
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
zeytin yağın faydalı olduğuna inanıyorum dengeli tüketim gerçekleşirse
Zeki Demir . 16.04.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
yemek yaparken zeytinyağı bir anda patladı ve bir miktarı gözüme girdi çok fena yanıyor göze zeytinyağı girerse ne olur?
Durdane . 29.08.2018
CEVAP YAZ
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları, Bekunis kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılan, 30 draje içeren blister ambalajlarda sunulan bir ilaçtır. Bekunis bağırsak mukozasına doğrudan etki ile bağırsak hareketlerini ve içeriğinin geçiş hızını artırır, elektrolit ve...
Potasyum Sorbat Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Potasyum Sorbat Zararları, hakkında bunun bir koruyucu katkı maddesi olması bakımından tereddütler vardır. Bu katkı maddesi E202 koduyla gıdalarda koruma amaçlı olarak kullanılmaktadır. Organik asitlerin içinde gıdalarda kullanılan tek katkı maddesi ...
Nescafenin Zararları
Nescafenin Zararları
Nescafe'nin Zararları, bu kahve çeşidi herkes tarafından sevilen ve sıkça tüketilen bir içecek çeşididir. Aslında Nescafe'nin dikkat dağınıklığı ve yorgunluk gibi sorunların geçici olarak ortadan kaldırılmasını sağladığı doğrudur ama bir o kadarda za...
Ters İlişki Zararları
Ters İlişki Zararları
Ters ilişki zararları sebebi ile bayanların çok rahatsız oldukları bir ilişki türü olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle makat dediğimiz deliğin cinsel ilişki için gerekli olan yapı ve özelliklere sahip olmaması sebebi ile buradan gerçekleşen ilişkinin...
Epimedium Zararları
Epimedium Zararları
Epimedium Nedir; Epimedium, kadıntuzluğugiller familyasından olup, Uzakdoğu kökenli çok yıllık bir bitkidir. Cinsinden 60 ya da daha fazla tür içeren otsu çiçekli bir bitkilerin ortak adıdır. Epimedium, diğer bir adı Azgın teke otu veya Keşişkülahı o...
Fondotenin Zararları
Fondotenin Zararları
Fondötenin zararları, günümüzde pek çok bayan güzel görünmek için fondöten gibi çeşitli makyaj malzemelerinden faydalanmaktadır. Makyaj malzemeleri doğru kullanıldığı zaman cilde hiç zararı olmamaktadır. Tabi kullanılacak olan malzemenin kalitesi ve ...
Susamın Zararları
Susamın Zararları
Susamın zararları, susam A, E ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içerisinde başta bakır olmak üzere pek çok mineraller barındırmaktadır. İçeriği zengin olan susam şeker hastalığından kansızlığa pek çok hastalığın tedavisinde alternati...
Kükürtün Zararları
Kükürtün Zararları
Kükürt Zararları; Genel olarak birçok sanayi kollarında kükürt kullanılmaktadır. Bunların başında el katı sabunları ve ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Nitekim kükürt farklı çeşitlerde sıvı, katı ve toz şeklinde kullanılmaktadır. Kuru meyvelerin bo...
Power Plate Zararları
Power Plate Zararları
Power plate zararları, Rus bilim adamları tarafından geliştirilen power plate yöntemi ile kişilerin daha sağlıklı ve zinde olması hedefleniyor. Ülkemizde yeni yeni gelişme gösteren bu yöntem ile pek çok sağlık sıkıntısı giderilebilir. Kişinin spor ha...
Tinerin Zararları
Tinerin Zararları
Tinerin zararları özellikle gençler arasında yeterince bilinmediğinden dolayı çevremizde tiner çeken çocukları görebilmek de mümkün olabiliyor. Özellikle ergenlik döneminde başlayan iç çatışmalar sebebi ile böyle durumların ortaya çıkması ileride gen...
Balinin Zararları
Balinin Zararları
Bali'nin Zararları, Bali tolüen denen bir kimyasal madde içermektedir. Tolüen oldukça toksik bir maddedir. Bu madde vücuda oldukça büyük zararlar vermektedir. Bali genellikle bir poşete boşaltılarak buharının solunmasıyla kullanılır.Bali ve benzeri u...
Pirincin Zararları
Pirincin Zararları
Pirincin zararları dediğimiz zaman az miktarlarda tüketilen pirincin zararlı olmadığını bilmek gerekiyor. Aşırı miktarda ve sıklıkla tüketilen pirincin diyabet riskini artırdığını ve daha pek çok hastalığa neden olabileceğini söyleyebiliriz. Özellikl...

 

Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Fondotenin Zararları
Susamın Zararları
Kükürtün Zararları
Power Plate Zararları
Tinerin Zararları
Balinin Zararları
Pirincin Zararları
Asetonun Zararları
Buzdolabının Zararları
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Bulgurun Zararları
Rutubetin Zararları
Kerevizin Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Yoğurdun Zararları
Çamaşır Sodasının Zararları
Bıldırcın Yumurtasının Zararları
Pasif Jimnastik Zararları
Bakterilerin Zararları
Bazların Zararları
Cipsin Zararları
Çileğin Zararları
Keçi Sütünün Zararları
Bcaa Zararları
Ağdanın Zararları
Popüler İçerik
Asetonun Zararları
Asetonun Zararları
Asetonun Zararları, Aseton bir çok organik maddeyi eritmekte kullanılan eter kokusunda, kolayca alev alan yanan,uçucu bir sıvıdır. Kimya sanayisinin t...
Buzdolabının Zararları
Buzdolabının Zararları
Buz Dolabının Zararları, Günümüzde üretilen Buz dolapları, aynı soğutucu maddeyi, birkaç kez kullanmaya imkan sağlayan bir çeşit tazeleme döngüsü ile ...
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Kitle iletişim araçlarının zararları, Hayatımızda ilk olarak yer verdiğimiz unsurlar arasında yer almaktadır. İletişim araçlarının içinde bulunan kitl...
Bulgurun Zararları
Bulgurun Zararları
Bulgurun zararları, besleyici değeri yüksek olan bulgur uzmanlar tarafında her zaman pirince alternatif olarak gösterilmiştir. Bulgur özellikle Anadol...
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları, Rutubet nem bulunan yerlerde küf mantarlarının üremesi sonucu küflenme meydana gelir. Nem ve sıcaklık küf mantarlarının üremesini...
Kerevizin Zararları
Kerevizin Zararları
Kerevizin zararları, kalori bakımından düşük bir sebze olan kereviz çok fazla tüketilen bir sebze olmasa da sağlık açısından değerli bir besin kaynağı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Hakkımızda
Tıbbi Sorumluluk Reddi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Tıbbi Sorumluluk Reddi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024