{ "title": "Adaçayının Zararları", "image": "https://www.zararlar.com/images/adacayinin-zararlari.gif", "date": "19.01.2024 16:22:18", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Adaçayının Zararları, Özellikle soğuk kış günlerinde neredeyse her evin mutfağına hoş kokular yayan adaçayının sağlık açısından birçok yararı vardır. Her türlü hastalığa karşı şifalı bir bitkidir. Son yıllarda yaygın bir şekilde tüketilen adaçayının fazla ve bilinçsiz tüketimi nedeni ile vücuda bazı zararları olabilir. Toz ya da kurutulmuş adaçayı yaprakları yılın her anında kolaylıkla temin edilebilir. Uzun yıllardır hem gıda amacı ile hem de sağlık açısından sergilediği faydalar için kullanılmaktadır.

Adaçayının Zararları Nelerdir?
Adaçayı Nasıl Hazırlanır?

Adaçayı demlemek için taze ya da kurtulmuş adaçayı yaprakları kullanılabilir. 3 fincan adaçayı için 8 tane taze adaçayı yaprağı ya da 1,5 çay kaşığı kurutulmuş adaçayı yaprağı kullanmak yeterli olur. Adaçayı için ilk önce su kaynatılmalıdır. Kaynayan su ocaktan alındıktan sonra içine adaçayı yaprakları atılarak 5 dakika kadar demlenir. Demlenen çay süzgeçten geçirilerek limon ve balla tatlandırılarak içilir.

Adaçayın Faydaları Nelerdir?
Adaçayı Nasıl Saklanır?

Taze olan adaçayı griye çalan yeşil renkte olur. Üzerinde siyah noktalar bulunmaz. Aktarlardan kolaylıkla temin edilebilir. Organik koşullarda üretilen adaçayı C vitamini yönünden zengin bir içeriğe sahiptir ve tazesi ile neredeyse eş değerdedir. Taze adaçayı hafif hava alabilecek bir kavanozun ya da kabın içinde saklanabilir. Kurutulmuş versiyonu ise hiç hava almayan cam bir kabın içinde saklanmalıdır. Adaçayı 6 ay boyunca muhafaza edilebilir. Saklandığı yer serin olmalı ve güneş görmemelidir.
" } ] }