{ "title": "Bademin Zararları", "image": "https://www.zararlar.com/images/bademin-zararlari-1747.jpg", "date": "21.01.2024 02:58:38", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Bademin zararları, badem sağlık açısından oldukça faydalı bir besin olmasına rağmen fazla tüketildiğinde faydalarının aksine zararlarıyla karşı karşıya kalınabilir. Suriye, Türkiye, İran, Ürdün gibi ülkelerde yetiştiriciliği yapılan badem, acı ve tatlı olmak üzere iki çeşide sahiptir. Acı baden genelde yemeklere eklenerek kullanılır. Tatlı badem ise çiğ olarak tüketilebilir. Fosfor, magnezyum, demir, kalsiyum gibi mineraller haricinde E vitamini başta olmak üzere diğer vitaminler bakımından da zengindir.

Bademin Zararları Nelerdir?
Sağlık için zararlarından çok faydalarıyla anılan badem, beyin sağlığı için oldukça faydalıdır. Gün içinde 7-8 tane tüketilerek beyin fonksiyonlarını iyileştirmek mümkündür. Kolesterol sağlığını korur. Kemik sağlığına karşı iyi gelir. Osteoporoz gibi ileri yaşa bağlı hastalıkların oluşma riskini azaltır. Kemik ve dişlerin daha dayanıklı olmasını sağlar. Kalp sağlığını korumak için ideal bir besindir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Cilt bakımı için kullanılabilecek mükemmel bir üründür. Cilt bakımı için badem sütü ve yağı kullanılabilir. Kan basıncını düzenler. Vücutta enerjinin artmasına yardımcı olur. Kansere karşı önleyici etkisi vardır. Şeker hastalığının oluşma riskini azaltır. Yeterli tüketilerek diyetlerde ara öğün olarak tercih edilebilir. Gebelik döneminde tüketilmesinde bir sakınca yoktur.
" } ] }