{ "title": "Bcaa Zararları", "image": "https://www.zararlar.com/images/bcaa-zararlari.gif", "date": "21.01.2024 15:10:29", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Bcaa zararları, Bcaa lösin, valin ve izolösin adlı amino asitlerden oluşan bir kombinasyondur. Amino asit vücudun fonksiyonel bir şekilde çalışabilmesi için gerekli olan proteinin temel yapı taşıdır. Vücuda protein kaynaklarının tüketilmesi ile amino asit alınabilir.

Bcaa, enerji düzeyinin kontrol altında tutulması ve protein metabolizması için önemli etkisi olan esansiyel amino asitlerdir. Bcalar kaslarda metabolize etki yarattığından dolayı protein sentez oranını arttırabilir ve protein parçalanmasını azaltabilir. Bcaa kullanan birçok atletin ağır egzersiz sonunda kas ağrılarında büyük oranda hafifleme yaşanır. Bcaa kullanımında egzersiz kaynaklı protein hasarı hızlı bir şekilde onarılabilir. Hasarın hızlı bir şekilde iyileşmesi sonuca daha kolay ulaşılmasını ağlar. Ağır idman öncesi bcaa takviyesi kullanılarak yorgunluk hissi ertelenebilir.

Bcaa Zararları Nelerdir?

Bcaa önerilen dozlarda ve spor ile kullanıldığında bilindik hiçbir yan etki ve zarara yol açmaz. Aksine oldukça sağlıklı bir takviyedir. Ancak böbrek ve karaciğer ile alakalı problem yaşayan kişiler bcaa kullanmamalıdır. Bcaa günlük fazla su tüketimine neden olabilir. Su tüketiminde aşırıya kaçılmazsa vücut sağlığı için zararlı bir sorun oluşmaz.

Bcaa Faydaları Nelerdir?
Bcaa Nasıl Kullanılır?

Spor ile uğraşan erişkin kişilerin günlük 10 gram kullanması yeterli olur. Spor öncesi 5 spor sonrası 5 gram alınabilir. Bcaa tablet, kapsül ya da toz şeklinde temin edilebilir. Tablet ve kapsül bol su ile toz ise sıvı gıdalara eklenerek kullanılabilir. Bcaa kullanırken günlük 2,5 litre su içmeye özen gösterilmelidir.
" } ] }