{ "title": "Botoks Zararları", "image": "https://www.zararlar.com/images/botoks-zararlari.gif", "date": "20.01.2024 05:22:53", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Botoks zararları, botoks Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen tıbbi bir proteindir. Yaklaşık 40-45 yıldır göz ve nörolojik hastalıklarından tedavisinde, son 15 yıldır da estetik amaçlı özellikle ciltte oluşan kırışıklıkları yok etmek için kullanılmaktadır. Yıllardır uygulanan botoks nedeni ile şimdiye kadar bilindik bir yan etki ve zarar görülmemiştir. Botoks oldukça ufak dozlarda kullanıldığı ve vücuda dağılmadığı için güvenilir ve zararsız bir yöntem olarak kabul edilmektedir. Botoks orta ve derin kırışıklıkları gidermek için cerrahi olmayan kozmetik bir ürün olarak kabul görmekte ve kullanılmaktadır.

Botoks ince uçlu özel iğneler ile belirli noktalardan kas içine enjekte yapılır. Uygulama anında hasta rahatsız olacak derecede acı hissetmez. Botoks işlemi yaklaşık 10 dakika içinde tamamlanır.

Botoks Zararları Nelerdir?

Botoks Uzman kişiler tarafından uygulandığında herhangi bir zarara yol açmaz. Uygulamadan sonra ciltte hafif kızarıklık ve morarma oluşabilir. Ayrıca hafif ağrı ve acı oluşabilir. Yanlış uygulamalar sonucu göz kapağı düşmesi oluşabilir. Bu durum 1-1,5 ayda ortadan kaybolabilir. Botoks sayesinde doğal görünüm korunurken bazı kas hareketleri azaltılır.

Botoks Tedavisi Öncesi ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Botoks nedeni ile morarma oluştuğu için aspirin tarzı kan inceltici ilaçlar uygulamadan 1-2 hafta öncesinden bırakılmalıdır. Uygulama sonrasın yüz yıkanabilir ve kozmetik ürünler kullanılabilir. Uygulama gerçekleştirilen kasların ilk 4 saat sık sık kullanılması gerekir.

Botoks Kimler İçin Uygun Bir Tedavi Değildir?

Gebelik ve emzirme döneminde herhangi bir yan etkiye neden olmamasına rağmen hassas dönemler olduğu için tavsiye edilmez. Ayrıca sinir ve kas sistemi hastalığı bulunan kişiler için de uygun bir tedavi değildir. Botoks 20 yaşını aşmış derin kırışıklık izleri olan herkese güvenle uygulanabilir.

Botoks Hangi Bölgelere Uygulanır?
" } ] }