{ "title": "Gümüş Suyunun Zararları", "image": "https://www.zararlar.com/images/gumus-suyunun-zararlari-132.jpg", "date": "21.01.2024 12:55:01", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Gümüş Suyunun Zararları, gümüş suyu antibiyotik kullanımının yetersiz kalması halinde ya da antibiyotik kullanılması gereken alanlarda aktif şekilde kullanılır. Antibiyotikten farkı ise doğal bir karışım olmasıdır. Yan etkilerinin olabildiğince az olması, metabolizmada hasar verici bir etkiye neden olmaması önemlidir. Ağızdan alınan gümüş suyu etkisini altı dakikada göstermeye başlıyor.

Kısaca kolloidal gümüş suyu saf su içinde gümüş parçacıklarının homojen şekilde dağılmış halidir. Saf suyun içinde çözünen gümüş partiküllerinin birbirinin aynı elektrik yüküne sahip olması nedeniyle birbirini iter. Böylece saf suda homojen bir dağılımı olur. Bu etken gümüş suyunun vücutta belli bir bölgede yığılma yapmasına da engel oluyor. Dolaşım sisteminde işlevini yerine getirince sindirim sistemi aracılığıyla dışarıya atılır. Gümüş suyunun homojen olması, partiküllerin birbiriyle temas etmemesi, sindirim sisteminden kolay atılması nedeniyle herhangi bir yan etkisi, kalıcı zararı da olmaz.

Gümüş suyu nasıl kullanılır?

Gümüş suyu burna, ağza ve kulağa püskürtülerek ya da damlatılarak kullanılabilir. Ciltte gümüş suyu kullanımı ise püskürtülerek ya da cilde yapıştırılan yara bandı gibi malzemenin üzerine damlatılarak kullanılabilir. Ayrıca sıvı maddeleri gaz haline çeviren ve maskeyle solunmasını sağlayan nebülizatör cihazı yardımıyla kullanılabilir.

Oral yola gümüş suyu kullanımında sabah akşam birer fincan ölçüsünde yemeklerden yarım saat önce ya da yarım saat sonra alınmasına dikkat edilmelidir. Bu şekilde gümüş suyu ağızda uzun tutularak kana karışması sağlanmalıdır. Bu şekilde kullanımı eklem romatizması ve mide ülserinde çok tercih edilir. Ayrıca gümüş suyu kullanılırken alkol ve sarımsak tüketilmemelidir. Gümüş suyu buzdolabına konulmamalı ve karanlık yerde saklanmalıdır. Gümüş suyu bunların dışında dezenfektan olarak mikroplardan arınması için yüzeylere püskürtülebilir. Eğer nebülizatör cihazıyla uygulanırsa ortamdaki mikroplar arındırılabilir. Klimaların filtrelerine de bu amaçla püskürtülebilir.

Gümüş suyunun zararları var mı?

Gümüş aynı kadmiyum, kurşun, alüminyum gibi zaman içinde vücutta biriken ağır bir metaldir. Bu nedenle bazı kişiler gümüş suyu kullanımından kaçınır. Ancak kolloidal gümüş güvenli bir gümüş solüsyonudur. Bunu arada sırada dahilen kullanmak çok zararlı olmaz. Boğaz ağrısı için antibiyotik yerine gümüş suyuyla gargara yapmak zararlı bir etki yapmaz.

Gümüş vücudumuzun ihtiyaç duyduğu bir maden olmasına rağmen ağır bir metal olması nedeniyle zaman içinde birikimi vücuttan zor atılabilir. Ancak bu yoğun gümüş suyu kullanımında söz konusu olabilir. Vücutta birikim yaparsa zehirlenme etkisi gösterebilir. Bu nedenle bilinçsizce gümüş suyu kullanımından kaçınılmalıdır. Bunun dışında bağırsaklardaki zararlı bakterileri yok ederken yararlı bakterilerde yıkıma uğrayabilir. Bu uzun zamanda ciddi risk oluşturabilir. Uzun süre gümüş suyu kullanımında vücutta mavileşme eğilimi olabilir. Buna arjiri adı verilir. Diş etinde, tırnaklarda mavileşme daha bariz olur. Eğer bu şekilde gümüş partikülleri vücutta birikim yaparsa bunun temizlenmesi için henüz bir yöntem bulunmamaktadır.

Gümüş suyunun zararları arasında nadiren görülen gümüş alerjisi de dikkate alınmalıdır. Bunu test edebilmek için bileğinizi içine biraz gümüş suyu sürerek bir süre bekletebilirsiniz. Eğer bir olumsuzluk olursa gümüş suyu kullanmamanız gerekir. Ayrıca doğru saf suyla ve saf gümüşle hazırlanmayan gümüş suyu kullanırsanız, cilt altında ve vital bölgede birikim oluşabilir. Buna agrega rahatsızlığı adı verilmektedir.
" } ] }