{ "title": "İğneli Epilasyon Zararları", "image": "https://www.zararlar.com/images/igneli-epilasyon-zararlari.gif", "date": "21.01.2024 10:16:38", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
İğneli epilasyon zararları, iğneli epilasyon yöntemi istenmeyen tüylerden kurtulmak için en sık başvurulan yöntemlerden biridir. Sonuçlarının kısa dönem içinde alınması nedeni ile günümüzde en çok tercih edilen epilasyon yöntemi olarak kullanılmaktadır. İğneli epilasyon istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmayı sağlar. Ancak iğneli epilasyonun bazı risk ve zararları da vardır. İğneli epilasyon yaptırmak isteyen kişiler bu risk ve zararları göz önünde bulundurarak epilasyona karar vermelidir.

İğneli Epilasyonun Zararları

İğneli Epilasyon İz Bırakır mı?

İstenmeyen türlerden kurtulmak için uygulanan epilasyon yöntemleri kalıcı izlere neden olarak kişiyi sıkıntıya sokabilir. Ciltte yara ve yanık gibi izlerin oluşması istenmeyen tüylerden sonra bir de cilt problemleri ile uğraşmaya neden olabilir. İğneli epilasyon nedeni ile iz kalma olasılığı %5 oranındadır. Epilasyon sonrasında kaşıntı, kızarıklık ve kabartıların oluşması normaldir. Bu tür etkiler iğneli epilasyondan sonra 2 hafta içinde geçmemişse doktora başvurmak gerekebilir.

İğneli epilasyon anında özel iğneler aracılığı ile tüylerin bulunduğu alana işlem yapılır. Kullanılan iğneler kişide çoğu zaman bazı yan etkilerin oluşmasına neden olabilir. Bu iğneler nedeni ile ciltte enfeksiyon en belirgin yan etkilerdendir. Oluşan enfeksiyon bazen yaralara bazen de kabarıklık ve kaşıntı şeklinde oluşum gösterebilir.

İğneli Epilasyon Sonrası İz Kalmaması İçin Neler Yapılmalıdır?

İğneli epilasyon nedeni ile cilde uygulanan elektrik akımı bazı kişilerde ciddi ve kalıcı izlere yol açabilir. Bu gibi durumlarda doktorun tavsiye ettiği cilt soyucu özelliği olan kremler kullanılarak sorun kontrol altına alınabilir.

İğneli Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanır?

İğneli epilasyon özellikle yüz bölgesine uygulanabilir. Aşırı tüylenme olmayan alanlara da uygulanabilir. Örneğin tüm kola uygulamak yerine yalnızca koltuk altına uygulanması gereken bir epilasyon türüdür.

İğneli Epilasyon Kimler İçin Uygun Değildir?

İğneli epilasyon diyabet hastalarına ve kalp pili bulunan kişiler için uygun bir epilasyon yöntemi değildir. Aynı zamanda vücudunda metal parça olan kişilere de uygulanmamalıdır. Gebe ve henüz erginliğe erişmemiş kişiler için de uygun değildir.

İğneli Epilasyon Seanslarının Süresi ve Aralıkları Nasıldır?

İğneli epilasyon düzenli bir şekilde 21 gün ara ile yapılırsa kıl fazlalığına göre 3 ay ya da 1 yıl içinde kıllardan tamamen kurtulmak mümkün olur.

İğneli Epilasyon Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İğneli epilasyondan sonra uyulması gereken en önemli kural güneşe maruz kalmamaktır. Uygulama yapılan bölgeye el ile temas yapılmamalı ve cımbız, ağda gibi ürünler kullanılmamalıdır. Ayrıca ilk 24 saat bölgeye su değdirilmemelidir.
" } ] }