{ "title": "Kimyonun Zararları", "image": "https://www.zararlar.com/images/kimyonun-zararlari.gif", "date": "19.01.2024 12:37:44", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Kimyonun zararları, maydanozgiller ailesine mensup olan bu bitki yaz mevsime doğru pembe ve beyaz renkli çiçekler açar. Bu bitki bilhassa Hindistan ve Çin bölgesinde sık yetişir. Ülkemizde ise Akdeniz ve doğu bölgesinde yetişip tohumları oldukça keskindir. Hoş kokusu olan bu bitki baharatlı yemeklerin içerisinde sık kullanılır. Bilhassa kırmızı et ve beyaz etlerin içerisinde kimyon sık kullanılır. Pişerken etin kokusu aldığı gibi tadının da güzelleşmesine de fayda sağlar.

Kimyonun Zararları Nelerdir?
Kimyonun Faydaları Nelerdir?
Kimyon Nasıl Kullanılır?

Kimyon güzel kokusu ve sağlık açısından faydalı olması münasebetiyle et yemeklerinde sık kullanılır. Tat ve hoş bir aroma vermesinden dolayı ülkemizde çok tercih edilir. Genelde toz haline getirilip kullanılır. Kimyon elma sirkesi ile karıştırılıp tüketilebilir. Bunun için bir yemek kaşığı elma sirkesine bir fiske kimyon tozu yeterli gelecektir. Nefes darlığı sorunu çeken kişiler için bu kür faydalı olmaktadır. Aynı zamanda kimyon yağı güneş yanıklarından korunmak içinde sık tercih edilmektedir. Olası iltihap ve yaraların iyileşmesi için kimyon tozu su ile karıştırılıp iltihaplı bölgeye uygulanırsa iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Kimyon çayı hazırlanıp tüketilir ise mide şikâyetlerini minimuma indirecektir. Kimyon çayını hazırlamak için bir şeker kaşığı kimyonu bir su bardağının içerisine alın ve üzerine sıcak su ilavesi yapıp 10 dakika demlendirin. Sürenin ardından çayınızı başka bir bardağın içerisine süzüp tüketin.
" } ] }