{ "title": "L-Arginin Zararları", "image": "https://www.zararlar.com/images/l-arginin-zararlari-6580.jpg", "date": "19.01.2024 02:52:32", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
L-Arginin zararları, bir tür amino asit olan L-arginin ihtiyaca göre vücut tarafından üretilebilir. Dolayısıyla erişkinlerin ekstra olarak dışarıdan takviye olarak almasına gerek yoktur. Fakat yetersiz beslenme, yanlış diyet yapma ve bazı hastalıklar sebebiyle L-arginin dışarıdan alınmak zorunda kalınabilir. L-arginin bakımından yoğurt, peynir, süt gibi hayvansal gıdalar oldukça zengindir. Bunların yanı sıra deniz ürünleri ve sığır da L-arginin bakımından zengindir. Vejetaryen olanlar L-arginin ihtiyacını yulaf ezmesi, buğday unu, fındık ve nohut gibi gıdalar sayesinde karşılayabilir. L-arginin insan vücudu için oldukça faydalıdır. Hücre bölünmesine yardımcı olur. İnsan büyüme hormonu üretimini uyarır. Dolayısıyla çocuklarda gelişim için oldukça önemli rol oynar. Cinsel fonksiyonları iyileştirir. Kemik ve doku hasarına karşı iyi gelir. Kan basıncını düşürür. Faydalarının yanı sıra vücuda bazı zararları da bulunmaktadır. Bu nedenle dikkatli olunması gerekir.

L-Arginin Zararları Nelerdir?

Akciğer: L-arginin bazı çalışmalara göre akciğer iltihabına yol açabilir. Akciğer iltihabı ise astımın daha kötüye gitmesine yol açabilir. Bu nedenle astım hastalarının takviye olarak alması önerilmez.

Karaciğer: Karaciğer rahatsızlıklarından olan siroz hastalığına sahip olan kişiler yine L-arginin kullanmamalıdır. Siroz hastalığı sebebiyle ilaç kullanan kişilerde L-arginin ilaçlarla etkileşim yaratarak ciddi problemlere yol açabilir.

Gebelik ve emzirme: bu dönemlerde uzmanlar L-arginin kullanımını tavsiye etmemektedir. Alınan yüksek dozlar bebeklerde ölümcül sonuçlara yol açabilir. L-arginin takviyesi almak için mutlaka hekime danışılmalıdır.

Düşük kan basıncı: L-arginin takviyesi kan basıncının düşmesine sebep olabilir. Vücutta kan basıncı düştüğünde sersemleme ve bayılma gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

Kalp krizi sonrası: Kalp krizi geçiren kişilerin kriz sonrası dönemde L-arginin kullanması ikinci bir kalp krizine sebep olabilir.

Uçuk: L-arginin uçuk virüsünün vücuda yayılmasına sebep olabilir.
" } ] }