İmplant Zararları

İmplant zararları, implant ağızdaki eksik dişlerin yerine yerleştirilen yapılardır. Tüm dünyada %98 başarı oranıyla uygulanan bu yapılarda genellikle titanyum kullanılır. Bu nedenle vücutta alerjik bir reaksiyon ya da yan etki göstermezler. Titanyum geçmişten itibaren özellikle ortopedi alanında mükemmel bir kemik uyumu olduğundan, implant üretimi için tercih edilen bir elementtir.
Diş implantı çene kemiğine bütünleşerek, doğal dişlere en yakın olan yapıları oluştururlar. Diş implantının yapımında hata yapılması, bu uygulamanın kötü yapılması ya da bu tedavide olan ticari kaygılar yüzünden yan etkilerinin olmasına engel olmak zordur. Ağız içinde hastanın ihtiyacından daha fazla implant uygulanması bile olumsuz etkilere neden olabilir. Önemli olan diş doktorunun az sayıda implant kullanarak, tedavi sonucunda en iyi sonucu almasıdır. İmplant sayısının arttırılması halinde, bunun maliyetleri yükseleceği gibi, hastanın yorulması ve diş doktorunun bu işlemde daha fazla risk alması gibi sonuçları beraberinde getirecektir.

Implant uygulamasında uygun tekniğin kullanılması sayesinde, yan etkilerin oluşması beklenmez. İmplant titanyum elementinden üretildiği için, bunun doku dostu ve kemik dostu olduğu bilinmelidir. Bunun dışında implant üretiminde başka madde kullanılmamaktadır. Bu malzemenin ticari kaygı nedeniyle sahtesi ya da daha ucuzunun kullanılması durumunda sorun yaşanması kaçınılmaz olabilir. Bu nedenle tedavide implant markası, diş doktoru çok önemlidir.
Hastanın ağız bakımına önem vermemesi, genel sağlığıyla ilgili sorunlar, hijyen gibi etkenlerde yan etkilerin oluşmasına neden olabilir. Görülüyor ki implant doğru uygulanır, uygun malzeme kullanılır ve diş hekimi seçimine önem verilirse sorunsuz bir tedavi yapılmış olur. Bunun dışına çıkılırsa, çene kemiğine yerleştirilmiş olan implantın çıkarılması bile gerekebilir. İmplant dental tedaviler içinde oldukça yüksek bir başarı oranıyla uygulansa da her işlem gibi dikkatsizlik ve ihmal durumunda sorunlara neden olabilir.

İmplant tedavisindeki zararlar nelerdir?


Ağız içindeki bakterilerin neden olduğu zararlar: İmplant yapılan hastanın diş eti çekilmesi gibi problemleri olursa, diş implantının kökleri açığa çıkabilir. Bu durumda bölgede bakterilerin birikmesi ve zaman içinde enfeksiyon gelişmesi söz konusu olabilir. Bu ilerlediği zaman çene kemiğindeki implant kaybedilebilir. Bu yüzden hastaların ağız ve diş bakımını mutlaka gerektiği gibi yapması ve aynı doğal dişlerine gösterdiği özeni göstermesi gerekir.

Enfeksiyon ve iltihap kaynaklı zararlar: Ağız içine yerleştirilmiş olan implant çevresinde bazen iltihap ve enfeksiyon gelişebilir. Bu genellikle ağız sağlığına dikkat etmeyen, hijyene önem vermeyen kişilerde görülmektedir. Virüslerde bu sorunların yaşanmasına neden olabilir. Özellikle sigara alışkanlığı olanlarda ve şeker hastalarında bu sorun daha fazla görülür.

İmplantı vücudun reddetmesi: Nadiren bağışıklık sisteminin implantı istememesi gibi bir sorun yaşanabilir. Sigara içen kişilerde buna daha fazla rastlanır. Titanyum alerjisi olan ve diş gıcırdatma sorunu bulunan kişilerde de bu görülebilir.

Sinirsel sorunların olması: İmplant yerleştirilmesi sırasında hastaya yapılan lokal anestezi sırasında, bazı kişilerde sinirlerin hasarı söz konusu olabilir. Bu hastalarda diş etinde his kaybı ve ağrı oluşabilir. Yemek yerken, konuşurken ya da tıraş olurken hastalar oldukça zorlanır. Bunlar dikkate alınarak implant tedavisini yapacak diş doktorunun özenle seçilmesi gerekir.

Titanyum alerjisi varsa: Titanyum doku ve kemik dostu bir element olmasına rağmen, bazı kişilerde titanyum alerjisi olabilir. Bu durumda implantın çıkarılması gerekebilir. Özellikle bağışıklık sistemi sorunları olanlarda bu durum gelişebilir.

Sarı tırnak sendromu: İmplant bazı kişilerde sarı tırnak sendromu adı verilen bir rahatsızlığa neden olabilir. Bu hastalarda implant yerinden çıkarıldığında, rahatsızlık önlenebilir.

Bize Sıkça Sorulan Sorular

Hamilelikte İmplant Yapılır Mı?

Hamilelikte implant uygulaması yapılamaz. Çünkü implant uygulaması cerrahi bir işlemdir. Diş kaybı olan çenede kemiğe açılan yere implant uygulaması yapılır. Dolayısıyla gebe kadının anestezi alması ve bazı ilaçları kullanması gerekir. Bu da hamilelikte sakıncalı görülen bir durumdur. Hamilelikte anne adayı ve bebeğin sağlığı açısından implant dahil diğer diş tedavileri doğum sonrasına ertelenmelidir. İmplant uygulaması sonrasında da hastaların ilaç kullanması ve röntgen tetkiklerinin yapılması gerekir. Bunlarda hamilelik için uygun işlemler değildir. Bu yüzden hamilelik döneminde kendi sağlığınızı ve bebeğinizi gelişimini düşünerek implant yaptırmaktan kaçınmalısınız.

İmplant Sonrası İltihaplanma?

İmplant cerrahi bir girişimle eksik dişlerin olduğu çene kemiğine yerleştirilir. Titanyumdan üretilen implant çene kemiğine yerleştirildikten sonra 2-3 ay kadar bölgenin iyileşmesi için beklenir. Bu süreçte çene kemiğinin iyileşmesi ve tedbir amaçlı antibiyotik tedavisi uygulanır. İmplant sonrası iltihaplanma genellikle hastaların iyileşme sürecinde antibiyotik tedavisine önem vermemesi, ağız hijyenine dikkat etmemesi, bu süreçte alkol ve sigara kullanması, kullanılan protezin özelliğine bağlı olarak ortaya çıkabilir. Eğer implant sonrası iltihaplanma oluşursa hastanın yüzünde şişme meydana gelir. Buna ateş yükselmesi, bölgede irin birikimi gibi belirtilerde eşlik edebilir. Bu durumda hemen müdahale edilerek bölge sterilize edilmeli ve antibiyotik tedavisine başlanmalıdır.

İmplant İltihaplanması?

İmplant iltihaplanması erken aşamada tespit edilirse antibiyotik tedavisi ve implant takılan bölgenin sterilize edilmesiyle tedavi edilebilir. İmplant uygulamasının komplikasyonları arasında bulunan iltihaplanma genellikle implant takıldıktan sonra hem bölgenin tedavi edilmesi için hem de enfeksiyona karşı önlem olarak uygulanan antibiyotik tedavisini ihmal etmelerinden ya da tedaviyi uygun şekilde yapmamalarından kaynaklanır. Sonuçta implant takılırken çene kemiğine cerrahi bir girişim yapılmaktadır. Operasyon sonrasında antibiyotik tedavisinin doğru uygulanmaması, ağız hijyeninin sağlanmaması gibi sebeplerle implant iltihaplanması oluşabilir. İltihaplanma oluşursa yüzde şişmeyle birlikte ateş, kızarıklık ve irin akma gibi belirtilerde görülebilir. Buna acilen müdahale edilerek önlemlerin alınması gerekir.

İmplant Çıkarılması?

İmplant uygulaması uygun koşullar altında yapılırsa oldukça uzun süre kullanılabilir. Ancak bazı durumlarda implant çıkarılması gerekebilir. Bunun başlıca sebepleri arasında implant iltihaplanması, doktor hataları, kalitesiz implant kullanımı, hastanın çene yapısının dar olması, implantın çene kemiğine kaynamaması gibi sebepler sayılabilir. Ayrıca hastalarda şeker hastalığı gibi rahatsızlığın olduğu vakalarda kanama kontrolünün yapılamaması, hastanın implant sonrası bölgeye gereken bakımı ve kontrolleri yaptırmaması gibi sebeplerde implant çıkarılması ile sonuçlanabilir. Hastanın ağız yapısının implantı kabul etmediği durumlarda da implant çıkarılabilir. Bu durumda hastalara 6-8 ay sonra yeniden implant uygulaması yapılabilir. İmplant çıkarılması nadir görülen bir durumdur. Bu nedenle implant taktırmak isteyenler tedirgin olmamalıdır.

İmplant Çene Kemiğine Zarar Verir Mi?

İmplant ağızda eksik dişlerin yerine yapılan son teknoloji bir uygulamadır. Vidalı diş olarak tabir edilen implant titanyumdan üretilir. Yapılan araştırmalar titanyumun insan vücuduna en uyumlu malzeme olduğunu belirlemiştir. Ayrıca implant uygulamasının tecrübeli ve bilgili ellerde yapılması olası riskleri en aza indirmektedir. İmplant uygulamasından önce hastanın çene kemiği değerlendirilerek işlem yapılır. Çene kemiği uygun görülürse bölgeye implant yerleştirilir. Çene kemiğinin iyileşmesi 2-3 ayı bulur. Daha sonra üzerine diş yerleştirilerek işlem tamamlanır. Kaliteli, onaylı implant kullanılması ve bu işlemin deneyimli doktorlar tarafından yapılması halinde implant çene kemiğine zarar vermez. Kendi dişlerinize en yakın yapay dişlere sahip olabilirsiniz.
20.01.2024 04:13:54
İmplant Zararları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İmplant Zararları Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İmplant Zararları"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bekunis Zararları

Bekunis Zararları, Bekunis kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılan, 30 draje içeren blister ambalajlarda sunulan bir ilaçtır. Bekunis bağırsak mukozası...
Devamını Oku

Potasyum Sorbat Zararları

Potasyum Sorbat Zararları, hakkında bunun bir koruyucu katkı maddesi olması bakımından tereddütler vardır. Bu katkı maddesi E202 koduyla gıdalarda koruma ama...
Devamını Oku

Nescafenin Zararları

Nescafe'nin Zararları, bu kahve çeşidi herkes tarafından sevilen ve sıkça tüketilen bir içecek çeşididir. Aslında Nescafe'nin dikkat dağınıklığı ve yorgunluk...
Devamını Oku

Ters İlişki Zararları

Ters ilişki zararları sebebi ile bayanların çok rahatsız oldukları bir ilişki türü olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle makat dediğimiz deliğin cinsel ilişki ...
Devamını Oku

Epimedium Zararları

Epimedium Nedir; Epimedium, kadıntuzluğugiller familyasından olup, Uzakdoğu kökenli çok yıllık bir bitkidir. Cinsinden 60 ya da daha fazla tür içeren otsu çi...
Devamını Oku

Fondotenin Zararları

Fondötenin zararları, günümüzde pek çok bayan güzel görünmek için fondöten gibi çeşitli makyaj malzemelerinden faydalanmaktadır. Makyaj malzemeleri doğr...
Devamını Oku

Susamın Zararları

Susamın zararları, susam A, E ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içerisinde başta bakır olmak üzere pek çok mineraller barındırmaktadır. İçer...
Devamını Oku

Kükürtün Zararları

Kükürt Zararları; Genel olarak birçok sanayi kollarında kükürt kullanılmaktadır. Bunların başında el katı sabunları ve ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Nit...
Devamını Oku

Power Plate Zararları

Power plate zararları, Rus bilim adamları tarafından geliştirilen power plate yöntemi ile kişilerin daha sağlıklı ve zinde olması hedefleniyor. Ülkemizd...
Devamını Oku

Tinerin Zararları

Tinerin zararları özellikle gençler arasında yeterince bilinmediğinden dolayı çevremizde tiner çeken çocukları görebilmek de mümkün olabiliyor. Özellikle erg...
Devamını Oku

Balinin Zararları

Bali'nin Zararları, Bali tolüen denen bir kimyasal madde içermektedir. Tolüen oldukça toksik bir maddedir. Bu madde vücuda oldukça büyük zararlar vermektedir...
Devamını Oku

Pirincin Zararları

Pirincin zararları dediğimiz zaman az miktarlarda tüketilen pirincin zararlı olmadığını bilmek gerekiyor. Aşırı miktarda ve sıklıkla tüketilen pirincin diyab...
Devamını Oku

Asetonun Zararları

Asetonun Zararları, Aseton birçok organik maddeyi eritmekte kullanılan eter kokusunda, kolayca alev alan yanan, uçucu bir sıvıdır. Kimya sanayisinin temel ür...
Devamını Oku

Buzdolabının Zararları

Buz Dolabının Zararları, Günümüzde üretilen Buzdolapları, aynı soğutucu maddeyi, birkaç kez kullanmaya imkân sağlayan bir çeşit tazeleme döngüsü ile çalışmak...
Devamını Oku

Kitle İletişim Araçlarının Zararları

Kitle iletişim araçlarının zararları, Hayatımızda ilk olarak yer verdiğimiz unsurlar arasında yer almaktadır. İletişim araçlarının içinde bulunan kitle ileti...
Devamını Oku

Bulgurun Zararları

Bulgurun zararları, besleyici değeri yüksek olan bulgur uzmanlar tarafında her zaman pirince alternatif olarak gösterilmiştir. Bulgur özellikle Anadolu ...
Devamını Oku

Rutubetin Zararları

Rutubetin Zararları, Rutubet nem bulunan yerlerde küf mantarlarının üremesi sonucu küflenme meydana gelir. Nem ve sıcaklık küf mantarlarının üremesini sağlay...
Devamını Oku

Kerevizin Zararları

Kerevizin zararları, kalori bakımından düşük bir sebze olan kereviz çok fazla tüketilen bir sebze olmasa da sağlık açısından değerli bir besin kaynağıdı...
Devamını Oku

Hayıt Tohumu Zararları

Hayıt tohumu zararları, hayıt tohumu babagiller familyasına ait olan bir bitkidir. Bu bitki tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır ve tıbbi açıdan da sık kullanıl...
Devamını Oku

Yoğurdun Zararları

Yoğurdun zararları, yoğurt dünya genelinde en çok tüketilen süt ürünlerinden biridir. Yoğurt yüzyıllardır birçok hastalığı tedavi etmek için kullanılmış...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Son Forum Konuları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024