Elma Sirkesi Zararları

Elma Sirkesi Zararları

Elma sirkesi zararları, elma sirkesi yüzyıllardır birçok hastalığın tedavisinde ve mutfaklarda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Günümüzde popülerliği daha artan elma sirkesine her marketten ulaşmak mümkündür. Fakat marketlerden satın alınan elma sirkesinin sağlık açısından hiçbir faydası yoktur. Elma sirkesi sağlık için kullanılacaksa mutlaka organik olmalıdır. Ev ortamında elma sirkesi hazırlanarak sağlık açısından faydalarından yararlanılabilir. Elma sirkesini şifalı bir ürün haline getiren madde elmada bulunan asittir.

Elma sirkesi içeriğinde oldukça fazla C vitamini, potasyum, kalsiyum ve sodyum barındırmaktadır. Özellikle zayıflamak ve yüksek ateşi düşürmek için halk arasında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Hastalıklara karşı vücudu koruyan elma sirkesinin metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır. Bu etkisi ile zayıflama programlarına destek olmak için kullanılır. Doğal bir antibiyotik olan elma sirkesi, vücudun daha fonksiyonel çalışmasını sağlayarak birçok hastalığa yakalanma olasılığını azaltır. Elma sirkesi sağlık için bu kadar faydalı olsa da aşırı tüketimlerde zararları ile de karşılaşmak mümkündür. Özellikle bazı hastalıklar nedeni ile devamlı ilaç kullanan kişiler elma sirkesi kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır.

Elma Sirkesinin Zararları

  • Elma sirkesi yoğun bir şekilde sitrik asit içerir. Bu nedenle su ile inceltilerek kullanılmalıdır. Aksi halde yemek borusuna ve hücrelere zarar verebilir. Deriye direkt temas ettirildiğinde tahriş ve kızarıklıkların oluşmasına yol açabilir. Cilt tahrişine yol açmaması için mutlaka bir miktar su ya da bal ilave edilerek kullanılmalıdır.
  • İçeriğinde yer alan asit potasyum düzeyinin düşmesine yol açabilir. Bu etkisi kemiklerde mineral düzeyini olumsuz etkiler. Bu tür yan etkilere maruz kalmamak için seyreltilerek tüketimi önerilmektedir.
  • İnsülin ve diüretik ilaç kullanan kişilerde elma sirkesi olumsuz etkilere yol açabilir. Elma sirkesi bu tür ilaçların etkisini azaltabilir. Elma sirkesi kan şekerine direkt olarak etki sağlar. Bu nedenle bu tür hastalıklar için tedavi gören kişiler doktora danışmadan elma sirkesi kullanmamaya özen göstermelidir.
  • Elma sirkesinin ne kadar tüketileceği kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bazı bünyelerde 1 fincan yararlı olurken bazı bünyelerde 1 fincan elma sirkesi olumsuz etkilere yol açabilir. Bu nedenle tüketim miktarı özenli ayarlanmalıdır.
  • Elma sirkesinin diş ve diş eti üzerinde olumlu etkileri olsa da aşırı kullanımlarda tam tersi etki yaratabilir. Diş ve diş eti için kullanılacaksa su ile inceltilerek kullanılmalıdır.
  • İçeriğinde barındırdığı aitler nedeni ile midede yanma, ekşime, ishal ve hazımsızlık gibi sorunlara yol açabilir. Sindirim problemi çeken ya da sindirim sistemi ile alakalı hastalığı olan ve bu nedenle ilaç kullanan kişiler elma sirkesi tüketiminde dikkatli olmalıdır.

Elma Sirkesinin Faydaları

  • Elma sirkesi vücut direncini arttırıcı etkiye sahiptir.
  • Elma sirkesi sindirim problemlerine karşı iyi gelir.
  • Sinüzit hastalığına karşı faydalarından yararlanılabilir.
  • Hıçkırığı kesici etkisi vardır.
  • Vücutta oluşan koku ve teri giderir.
  • Soğuk algınlığına karşı iyi gelir. Boğaz ağrısı, öksürük, yüksek ateş ve göğüs tıkanıklıklarında elma sirkesi su ve bal ile karıştırılarak tüketilebilir. Ayrıca hazırlanan karışım gargara suyu olarak da kullanılabilir. Bu sayede ağız içi hijyen sağlanırken ağız kokusu engellenebilir.
  • Elma sirkesinin vücut yorgunluğunu giderici etkisi vardır. Vücut yorgunluğuna karşı her hangi bir sebzenin ya da meyvenin suyuna 1 yemek kaşığı elma sirkesi eklenerek tüketilebilir.
  • Elma sirkesi bacaklarda oluşan krampları engellemek için kullanılabilir.
  • Elma sirkesi vücutta oluşan zararlı bakterileri ortadan kaldırmak için faydalıdır.
  • Elma sirkesinin kan şekeri düzeyini dengede tutan etkisi vardır.
  • Kilo vermek için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Elma sirkesi sabah kahvaltıdan önce 1 bardak su ile karıştırılarak balla tatlandırılır. Bu sayede kilo vermeye destek olur.
  • Kolesterolü dengeleyici etkisi vardır.
  • Eklem ağrılarına karşı faydalı bir üründür.
  • Kansere karşı vücudu koruyucu etkisi vardır.
  • Cilt için faydalıdır. Elma sirkesi ile hazırlanan cilt maskeleri ciltte birçok soruna karşı güvenle kullanılabilir. Ciltte oluşan iltihap ve egzama gibi hastalıklara karşı da iyi gelir.
  • Saç sağlığı, tırnak sağlığı ve ayak sağlığı için de kullanılabilen bir üründür.

Bize Sıkça Sorulan Sorular

Aç Karnına Elma Sirkesi İçmek Zararlımı?

Aç karnına elma sirkesi içmek genellikle kilo vermek isteyenlerin yağ yakmak isteyenlerin tercihidir. Ancak aç karnına elma sirkesi sanıldığı gibi masum bir yöntem değildir. Öncelikle elma sirkesinin yağ yaktığı konusunda kesinlik kazanmış bir araştırma bulunmamaktadır. Kilo vermedeki etkisi sadece okluk hissi yaratmasından kaynaklanabilir. Aç karnına yani boş mideye elma sirkesi içmek midenize, yemek borusuna ciddi zararlar verebilir. Çünkü elma sirkesinin asitli bir ürün olduğunu unutmamalısınız. Ayrıca dişleriniz içinde risk oluşturur. Bu nedenle elma sirkesi içerken mutlaka suyla karıştırmalısınız. Uzman önerilerine göre günde iki tatlı kaşığından fazla elma sirkesi tüketmemelisiniz. Aç karnına sirke içmek belli oranda şeker hastalarında kan şekeri kontrolüne yardımcı olabilir. Bu bilimsel araştırmalarda da belirlenmiş bir etkidir. Yine de elma sirkesini suyla karıştırarak içmekte yarar vardır. ayrıca elma sirkesi içtiğinizde dişlerinizi fırçalamasanız bile biraz suyla ağzınızı çalkalamanızı da öneririz. Bu diş sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır.

Elma Sirkesi Alerji Yaparmı?

Elma sirkesi yapımında E223 denilen bir koruyucu madde kullanılır. Bu koruyucu madde sülfürik asit tuzu olarak ta bilinir. Bunun kullanımında normalde bir sakınca olmaz. Bu madde elma sirkesinin yoğunlaşıp keskinleşmesine ve asetik asit bakterilerinin yok edilmesinde etkili olur. Elma sirkesi hem yemeklerde, salatalarda, hem de cilt bakımı gibi bazı güzellik reçetelerinde kullanılabilir. Normalde az miktarlarda kullanılırsa elma sirkesi herhangi bir alerji etkiye neden olmaz. Ancak elma sirkesi aşırı kullanılırsa içindeki kimyasal koruyucu nedeniyle alerjik reaksiyon gösterebilir.

Elma Sirkesi Boğazı Tahriş Eder Mi?

Elma sirkesi hem yemeklerde ve salatalarda kullanılan, hem de sağlığımız için kullanılan doğal kürlere kendine yer bulmuş bir üründür. Normalde ölçülü tüketilir ve kullanılırsa sayısız faydaları olan elma sirkesini fazla kullanmak çeşitli sorunlara neden olabilir. Özellikle ağız gargarası şeklinde elma sirkesini kullananlarda boğaz tahrişi söz konusu olabilir. Bu elma sirkesinin asidik yapısı olmasından kaynaklanır. Uzmanlar elma sirkesinin ölçülü kullanılmasını ve suyla seyreltilerek kullanılmasını tavsiye eder. İçeriğinde koruyucu kimyasal bulunduğu için uzun süreli kullanımda tahriş etkisi fazladır.

Elma Sirkesi Cilde Zarar Verir Mi?

Elma sirkesi çeşitli cilt sorunlarında önerilen kürlerde çok kullanılan bir üründür. Elma sirkesinin cilde faydalı olmasının yanında bilinçsizce kullanılırsa zararlı olabileceğini de göz önüne almalıyız. Özellikle cildimiz hassas bir yapıya sahip ise çeşitli alerjik etkiler ortaya çıkabilir. Çünkü hazır satılan sirkelerin içinde koruyucu maddeler kullanılır. Bu yüzden cildimizde organik elma sirkesi kullanmaya özen göstermeliyiz. Ayrıca elma sirkesi asidik bir yapıda olduğundan, aşırı miktarda kullanıldığında ciltte kuruma ve pullanmaya neden olabilir. Elma sirkesi cilde saf halde sürülmemelidir.

Elma Sirkesi İçilirse Ne Olur?

Elma sirkesi doğru kullanılırsa sağlığınız için faydalı olabilir. Ancak zayıflama amacıyla sabahları aç karnına elma sirkesi içmek son derece zararlıdır. Bu genellikle yağları yakmak ve kilo vermek için yapılır. Bu yaptığınız mide rahatsızlıklarına neden olur. Bilinenin aksine elma sirkesi yağlarınızı yakmaz. Sadece tok kalma sürenizi uzatır. Fakat elma sirkesini bu şekilde içmeye devam ederseniz mide delinmesi gibi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Çünkü elma sirkesi asidik olduğundan boş mide çeperini aşındırır. Ayrıca on iki parmak bağırsağına da zarar verir.

Elma Sirkesi İshal Yaparmı?

Elma sirkesi bazı durumlarda ishal yapabilir. Öncelikle asetik asit içerdiğinden dolayı fazla miktarda tüketildiğinde orantılı şekilde kandaki potasyum oranının düşmesine neden olabilir. Bu durumda hipokalemi denilen sorun yaşanabilir. Kişilerde mide bulantısı, halsizlik, mide krampları, idrar sık çıkma, ishal, kan basıncı düşmesi, kalp ritminin düşmesi gibi farklı etkiler ortaya çıkabilir. Bunun dışında midesi hassas olanlara, mide rahatsızlıklara olanlara elma sirkesi dokunabilir. Dolayısıyla çeşitli sindirim sistemi sorunları yaşanabilir. Mide ağrısı, mide yanması, hazımsızlık, karında şişkinlik, ishal bunlar arasındadır.

Elma Sirkesi Mideye Zarar Verir Mi?

Elma sirkesi kilo verme ümidiyle yaygın olarak kullanılan bir gıdadır. Ancak bu tamamen yanlıştır ve bilimsel hiçbir dayanağı yoktur. Ayrıca sabah aç karnına tüketilen elma sirkesi mide delinmesine kadar birçok soruna neden olabilir. Özellikle reflü, gastrit ve ülser hastalarının elma sirkesi kullanımı oldukça tehlikeli sonuçlara neden olabilmektedir.

Sirke Böbreklere Zararları?

Sirkenin böbreklere herhangi bir zararı tespit edilmemiştir. Hatta elma sirkesinin böbreklerde taş düşürmeye yardımcı olduğu söylenebilir. İçerisindeki böbreğe faydalı asit sayesinde böbreklerdeki sindirimi kolaylaştırır. Ancak diyabet hastalarında bazı zararlı etkileri görülebilir. Asit nedeniyle kan şekerinin düşmesine neden olan sirkeyi diyabet hastalarının ve mide hastalığı olan kişilerin kullanmaları tavsiye edilmez.

Sirke İçmek Mideye Zarar Verirmi?

Halk arasında aç karnına sirke içerek vücuttaki yağların yakılacağına ve kilo verilebileceğine dair bir inanış bulunmaktadır. Bu nedenle düzenli olarak sabahları aç karnına sirke içilir. Ancak böyle kahvaltı yapmadan aç karnına sirke içmek midenize çok zarar verir. Sirke asidik yapıda bir üründür. Aç karnına içildiğinde mide çeperinde hasara neden olacaktır. Özellikle mide ülseri gibi mide rahatlıkları olan kişilerde etkisini kısa sürede gösterir. Sağlıklı olsanız bile aç karnına sirke içmeye devam ederseniz mide sorunlarıyla karşılaşmanız kaçınılmaz olur.

Sirke İle Gargara Yapmanın Zararları?

Sirkenin yapımında kullanılan sülfürik asit tuzu yani E 223 denilen bir koruyucu kimyasal vardır. Bu nedenle sirkenin fazla miktarda ve uzun süreli kullanımı çeşitli sorunlara yol açabilir. Özellikle ağız ve diş sağlığı için sirkeyi gargara şeklinde kullanıyorsanız, çeşitli yan etkilerle karşılaşabilirsiniz. Ağızdaki bakterilerden kurtulmak için yaptığınız bu gargara boğazınızı tahriş edebilir. Bazı kişilerde ise tahriş yemek borusuna kadar inebilir. Bu yüzden gargara yaparken sirkeyi suyla inceltmeniz, haftada 1-2 defayı geçmeyecek şekilde uygulamanız ve bunu yutmamanız gerekir.
Son Güncelleme : 07.02.2021 09:07:35
Elma Sirkesi Zararları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Elma Sirkesi Zararları Yorumları

şifre Kırmızı sayı

5 Yorum Yapılmış "Elma Sirkesi Zararları"
Ben bir ilaç kullanıyorum elma sirkesiyle kullanılabilirimi
Zabit Zeytin . 21.12.2016
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Elma sirkesi gercekten zayiflatirni
Derya . 05.02.2018
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Yüzde yanma ve kızarıklık
Sibel . 01.12.2017
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Sağolun çok işime yaradı gayet iyi bilgiler var
Aybo . 28.12.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
4 aydır kullanıyor um 80 kilodan 50 kiloya düştüm
Eslem . 21.04.2019 18:24:55
CEVAP YAZ
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları, Bekunis kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılan, 30 draje içeren blister ambalajlarda sunulan bir ilaçtır. Bekunis bağırsak mukozasına doğrudan etki ile bağırsak hareketlerini ve içeriğinin geçiş hızını artırır, elektrolit ve...
Kükürtün Zararları
Kükürtün Zararları
Kükürt Zararları; Genel olarak bir çok sanayi kollarında kükürt kullanılmaktadır. Bunların başında el katı sabunları ve ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Nitekim kükürt farklı çeşitlerde sıvı, katı ve toz şeklinde kullanılmaktadır. Kuru meyvelerin b...
Tinerin Zararları
Tinerin Zararları
Tinerin zararları özellikle gençler arasında yeterince bilinmediğinden dolayı çevremizde tiner çeken çocukları görebilmek de mümkün olabiliyor. Özellikle ergenlik döneminde başlayan iç çatışmalar sebebi ile böyle durumların ortaya çıkması ileride gen...
Nescafenin Zararları
Nescafenin Zararları
Nescafenin Zararları, bu kahve çeşidi herkes tarafından sevilen ve sıkça tüketilen bir içecek çeşididir. Aslında nescafenin dikkat dağınıklığı ve yorgunluk gibi sorunların geçici olarak ortadan kaldırılmasını sağladığı doğrudur ama bir o kadarda zara...
Kirazın Zararları
Kirazın Zararları
Kirazın zararları, kiraz lezzetli bir yaz meyvesidir. Lezzetli olduğu gibi sağlık açısından da faydalıdır. Kiraz meyvesi, kiraz sapı ve çekirdekleri sağlık için birçok alanda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. En önemli etkisi antioksidan özelliğid...
Nanenin Zararları
Nanenin Zararları
Nanenin zararları, Nane yüzyıllardır tüketimi yapılan bir bitkidir. Mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi çok eskilerden bu tara alternatif tıpta da başarı ile kullanılmaktadır. Nane sakız, şeker, ağız spreyi ve diş macunlarının içeriğinde de ...
Kekiğin Zararları
Kekiğin Zararları
Kekiğin zararları yazısına geçmeden önce gelin hep beraber kekik nasıl bir bitkiymiş göz atalım. Kekik babagiller ailesine ait olan ve özellikle güneşli havayı çok seven bir bitkidir. Çorak toplarda yetişme gösteren, kökleri saçak şeklinde olan ve...
Hayıt Tohumu Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Hayıt tohumu zararları, hayıt tohumu babagiller familyasına ait olan bir bitkidir. Bu bitki tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır ve tıbbi açıdan da sık kullanılır. Özellikle bayanların kullanmaları gereken otlar arasında ilk sıralarda yer alır. Bayan...
Ağdanın Zararları
Ağdanın Zararları
Ağdanın Zararları, Ağda, istenmeyen tüylerden arınmak, kurtulmak için kullanılan yapışkan çeşitli bir maddedir. Vücut bakımı için bayanların kıllarından kurtulma ve çok uzun süreli temizliğe sahip olması, aynı zamanda kıl köklerinin incelmesini sağla...
Amonyak Zararları
Amonyak Zararları
Amonyak Zararları, Amonyak, isminin kökeni Eski Mısır'a dayanmaktadır. Ammoniakon Mısır Tanrısı Amon'un adı, Amon'dan çünkü bu madde eski yıllarda Libya'da bu tanrının tapınağı yanında hazırlanmakta idi. Amon tapınağını ısıtmada kullanılan deve ...
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları, Rutubet nem bulunan yerlerde küf mantarlarının üremesi sonucu küflenme meydana gelir. Nem ve sıcaklık küf mantarlarının üremesini sağlayan önemli etkenler arasındadır. Küfün ortaya çıkması için ilk önce uygun ortamın oluşması ger...
Kerevizin Zararları
Kerevizin Zararları
Kerevizin zararları, kalori bakımından düşük bir sebze olan kereviz çok fazla tüketilen bir sebze olmasa da sağlık açısından değerli bir besin kaynağıdır. A ve K vitaminleri bakımından iyi bir kaynaktır. Antioksidan özelliği ile de sağlık açısından g...

 

Bekunis Zararları
Kükürtün Zararları
Tinerin Zararları
Nescafenin Zararları
Kirazın Zararları
Nanenin Zararları
Kekiğin Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Ağdanın Zararları
Amonyak Zararları
Rutubetin Zararları
Kerevizin Zararları
Balinin Zararları
Yoğurdun Zararları
Soğan Kürünün Zararları
Susamın Zararları
Sandaloz Sakızı Zararları
Ters İlişki Zararları
Power Plate Zararları
Bulgurun Zararları
Yer Fıstığının Zararları
Cipsin Zararları
Yeşil Çayın Zararları
Avakadonun Zararları
Keçi Sütünün Zararları
Leblebinin Zararları
Patlıcanın Zararları
Asetonun Zararları
Buzdolabının Zararları
Burun Deldirmenin Zararları
Popüler İçerik
Balinin Zararları
Balinin Zararları
Balinin Zararları, Bali toulen denen bir kimyasal madde içermektedir. Toulen oldukça toksik bir maddedir. Bu madde vücuda oldukça büyük zararlar verme...
Yoğurdun Zararları
Yoğurdun Zararları
Yoğurdun zararları, yoğurt dünya genelinde en çok tüketilen süt ürünlerinden biridir. Yoğurt yüzyıllardır birçok hastalığı tedavi etmek için kullanılm...
Soğan Kürünün Zararları
Soğan Kürünün Zararları
Soğan kürünün zararları, soğanın Anavatanı Güneybatı olsa da tüm dünyada yetiştirilen bir sebzedir. Günümüzde soğan yeşil ve kuru soğan olarak yaygın ...
Susamın Zararları
Susamın Zararları
Susamın zararları, susam A, E ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içerisinde başta bakır olmak üzere pek çok mineraller barındırmaktadı...
Sandaloz Sakızı Zararları
Sandaloz Sakızı Zararları
Sandaloz sakızı zararları, sandaloz sakızı çok eski yıllardan günümüze kadar zayıflamak için kullanılan bir üründür. Günümüzde zayıflamak için yaygın ...
Ters İlişki Zararları
Ters İlişki Zararları
Ters ilişki zararları sebebi ile bayanların çok rahatsız oldukları bir ilişki türü olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle makat dediğimiz deliğin cinsel ...
Power Plate Zararları
Power Plate Zararları
Power plate zararları, Rus bilim adamları tarafından geliştirilen power plate yöntemi ile kişilerin daha sağlıklı ve zinde olması hedefleniyor. Ülkem...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bekunis Zararları
Kükürtün Zararları
Tinerin Zararları
Nescafenin Zararları
Kirazın Zararları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Hakkımızda
Tıbbi Sorumluluk Reddi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Buz Dolabımdan Gaz Kaçıyordu Kokusu Değişikti Zehirlermi
Hemoroid kanaması 15 gündür devam ediyor
Fazla cips yemek ishal yapar mı?
Aşk
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Tıbbi Sorumluluk Reddi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2022