Karbonatın zararları, karbonat daha çok mutfaklarda hamur işlerinde kullanılmaktadır. Hamur işleri ve bazı yemeklerde de kullanılan karbonatın sağlık açısından da inanılmaz faydaları vardır. Sağlık açısından çok etkili olsa da içeriğinde birden fazla kimyasal madde barındırmaktadır. Kullanırken de bu özelliği göz ardı edilmemelidir. Aksi halde faydasından çok zararına maruz kalınabilir. Sodyum açısından iyi bir kaynak olan karbonat, bu özelliği ile saç ve cilt bakımı için piyasaya sürülen kozmetiklerin içeriğinde kullanılmaktadır. Halk arasında yaygın bir şekilde zayıflamak ve zayıflamak için uygulanan diyet listelerinde kullanılmaktadır. Karbonat diyeti olarak bilinen diyet çok popüler olmasına rağmen ciddi hastalıklara neden olabilecek bazı riskler de taşımaktadır. Karbonat diyeti yanlış ve bilinçsiz yapıldığında mide ve kalp rahatsızlıklarına yol açabilmektedir.
Karbonatın Zararları
Karbonat kimyasal içeren bir maddedir. Bu özelliği ile aşırı tüketilmemesi tavsiye edilmektedir. Bu nedenle kullanılan miktar ve kullanılan sürenin çok iyi ayarlanması gerekir. Aksi halde diş ve diş eti hastalıkları ve deri hastalıklarına yol açabilir. Bu tür sorunlara karşı tedavi amacı ile ilaç kullanan kişiler doktora danışmadan karbonat tüketimi yapmamalıdır.
Karbonat aşırı miktarlarda tüketilirse asitli yapısı nedeni ile diş minelerini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle haftada 1 defa kullanılmalıdır.
Çok fazla miktarlarda cilt, akne ve sivilcelerin üzerine uygulanmamalıdır. Fakat dozu ufak ayarlanarak 1 gün aralıklarla düzenli olarak kullanılabilir.
Suya karıştırılarak içilmesi bazı sağlık problemlerine yol açabileceğinden önerilmemektedir.
Diyet listelerinde yine su ile karıştırılarak zayıflama ürünü olarak kullanılmamalıdır. Aksi halde kalp ve mide problemlerine yol açabilir.
Karbonatın Faydaları
Cilt bakımı için faydalı bir üründür. Bir miktar su ile karıştırılarak yüze uygulanır. Ciltte ölü hücreleri canlandırıcı etkisi vardır.
Saç bakımı için kullanılabilecek bir üründür. Özellikle uzun saçların bakımı için kullanılabilir. Saç diplerine serpiştirilerek saçların sağlıklı bir görünüm kazanması sağlanabilir.
Sivilcelere karşı iyi gelir. Karbonat sivilce tedavisi için de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Karbonat makul ölçülerde bal ile karıştırılarak sorunlu bölgeye uygulanır. 10-15 dakika kadar bekletildikten sonra yüz ılık su ile yıkanır. Düzenli olarak belli aralıklarla uygulandığında sivilceler üzerinde olumlu etkileri gözle fark edilir boyutlara ulaşabilir.
Tırnak sağlığı için de kullanılabilir. Özellikle sigara ve oje kullanan kişilerin tırnaklarında oluşan sarılıkları gidermek için yardımcı olur. Tırnaklar için bir miktar oksijen ile harmanlanarak tırnak temizliği yapılabilir.
Ayak bakımı ve hijyenini sağlamaya yardımcı olur. Karbonat ayaklarda oluşan mantar, bakteri ve yorgunluğa karşı gün aşırı kullanılabilir. Karbonatlı su ile ayak banyosu yapıldığında büyük ölçüde rahatlama sağlanır.
Dişleri beyazlatıcı etkisi olan mucizevi bir üründür. 2 tane çilek ezilerek karbonata eklenip karıştırılır. Karışım dişlerin üzerine sürülerek yayılır. Yaklaşık 5 dakika bekletildikten sonra dişler fırça ile fırçalanır. Diş sağlığı için önemli bir üründür. Ancak aşırı kullanımlarda diş minelerine zarar verebilir. Bu nedenle ölçülü kullanılmalıdır.
Böcek sokmalarına karşı faydalı olan karbonat, su ile karıştırılarak sorunlu bölgeye sürülür. Ayrıca böceğin ısırdığı alana sadece karbonat tek başına uygulanabilir.
Ülsere karşı faydalı bir ürün olan karbonatın, mide asidini dengeleyici etkiye sahiptir. Bu özelliği ile ülser kaynaklı ağrıların hafiflemesini sağlar. 1 su bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyerek soruna karşı içilebilir.
Bize Sıkça Sorulan Sorular
Karbonatın Cilde Zararları?
Ciltte ortaya çıkan problemlerde karbonat, çoğu zaman cilt ve sivilce temizlemede alternatif tedavi olarak kullanılır. Ancak bazı durumlarda ciltte olumuz durumlara neden olabilir. Karbonat, cilt için aşırı kullanılması halinde ciltte tahrişe ve kızarıklıklara neden olabilir. Ayrıca sivilcelerin yok edilmesi için kullanılan karbonat bazen de sivilcenin oluştuğu bölgenin zarar görmesine neden olabilir.
Karbonatlı Su Mideye Zarar Verir Mi?
Karbonatlı su alkali su karışımıdır. Bunun Ph derecesi normal sudan daha yüksektir. Alkali su tüketenler bunu vücuttaki asidi nötralize ettiği ve bazı hastalıkları önlediğini düşünerek içerler. Genel olarak karbonatlı suyun güvenli olduğu bilinir. Ancak bazı hallerde vücudumuza zarar verebilir. Özellikle mide asidinin azalmasına neden olarak vücuttaki asit dengesinin bozulmasına neden olabilir. Fazla miktarda tüketilen karbonatlı su mide bulantısı ve kusmaya yol açabilir. Ayrıca vücutta bakteri, mantar ve maya birikmesine neden olabilir. Bu etken çeşitli sindirim sorunlarının yaşanmasına uygun zemin hazırlayabilir. Uzmanlar az miktarda tüketilen karbonatlı suyun midedeki ülser yaralarına iyi gelebileceğini belirtir. Ancak fazla miktarda tüketildiğinde bu yaraların ciddi derecede ilerlemesine neden olabildiğini de belirtirler. Yine karbonatlı suyu az miktarda tüketirseniz mide ekşimesine iyi gelir, mide ağrısına, gaz ve şişkinlik sorununa iyi gelir. Karbonatlı suyun mideye zararı fazla tüketildiğinde ortaya çıkar. Bu nedenle doktorunuza danışmadan karbonatlı su içmemeniz de yarar vardır. Özellikle mide sorunları olanlar buna dikkat etmelidir.
Yüze Karbonat Sürmenin Zararları?
Karbonat taneli bir yapıya sahiptir. Bu yüzden ciltteki ölü hücrelerin atılmasında oldukça faydalıdır. Ancak karbonatın Ph değeri yüzünüz için fazla oranda alkalidir. Çünkü yüzde Ph değeri 4,5-5 seviyesindeyken karbonatın Ph değeri iki katı yani 9 kadardır. Yüze karbonat sürmek bu açıdan cildinizdeki doğal koruma kalkanına zararlı etkiler yapabilir. Bu da cildinizi bakterilere karşı savunmasız bir hale getirebilir. Karbonat cilt için kullandığımız doğal malzemelerin içinde en fazla rağbet ettiklerimiz arasındadır. Fakat bunu bilinçli olarak kullanmak gerekir. Cilt lekeleri, cildi parlatma, cilt temizleme gibi pek çok alanda karbonatı yüzümüze sürüyoruz. Bunu yaparken sadece faydalı olmasını istesek te, karbonatın alkali olduğunu dikkate almalıyız. Aşırı miktarda kullanıldığında çeşitli cilt hastalıkları, ciltte tahriş ve kızarıklık gibi sorunlar yaşayabiliriz. Ayrıca yüzünüzde sivilce ve akne sorunu varsa karbonatın bunları tahriş edeceğini ve sivilceleri arttırabileceğini de dikkate almalısınız. Bunların dışında karbonatın alerjik etkisi de bulunmaktadır. Yüzünüze sürdüğünüzde cildinizde kaşıntı, şişlik, kızarıklık gibi etkiler oluşursa hemen karbonat kullanımını bırakmalısınız.
Son Güncelleme : 29.04.2023 22:48:38
Karbonatın Zararları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
5 Yorum Yapılmış "Karbonatın Zararları"
ben cok korkuyorum cunku karbonat ilimin ucuna geldi su an hayla ynıyor krkuyorum birsey olcak diye lutfen bunun tedavisini bulan internete atsın Melike . 28.07.2016
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Kürema : Melike Hanım, dilinizin ucuna karbonat temas etmesi ile meydana gelen yanma hissi birkaç dakika sürmeden ortadan kalkacaktır. Bu nedenle herhangi bir tedavi yöntemine gerek yoktur. Eğer yanma uzun sürüyorsa bu durumda bol bol su ile ağız içi gargara yapabilirsiniz. Bu şekilde yanma ortadan kalkacaktır. 17.08.2018 22:53:03
Budun : Merhaba Melike Hanım, dilinizin ucuna gelen karbonar kesinlikler size ciddi zararlar vermeyecektir. Bu kadar az miktarda olması sizin için daha iyi olmuştur. Ancak bir çay kaşıgının yarısından fazlası vücudunuz için pek faydalı olmayacaktır. Bu bazen pasta ve kekler içerisindeki miktara bağlı olarak kişide zarara neden olabilir. 17.08.2018 18:43:49
HIC TAVSIYE ETMIYORUM NORMAL MIDEMI TAM TERSINE MIDE ULSERI YAPTI .SAKIN KULLANMAYIN Kadırgalı . 03.06.2017
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Bekir : Karbonatın faydası olduğu kadar zararı da çoktur. Çok ve yanlış kullanıldığında iyi sonuçlar ortaya çıkmayabilir. 20.09.2018 10:06:43
Şahsar : Karbonat bazı durumlarda insan vücudu için olumlu etkiler gösterebilmektedir. Ancak karbonatın yanlış kullanılması ya da yanlış rahatsızlıklar için kullanılması bu rahatsızlığın daha da artmasına neden olarak sizi zor durumlara sokabilir. Bu nedenle yaşadığınız rahatsızlıklar için karbonat kullanmadan önce mutlaka doktorunuzla bu konuyu görüşmeniz tavsiye edilmektedir. 17.08.2018 20:54:05
yukarıda asitli yapısı yazmışlar. kafanız mı güzel? millet ülser için kullanıyor. Ha . 28.03.2017
CEVAP YAZ
Benim midemde reflü var karbon atlı suyu ne kadar zaman kullanmalıyım açmı tokmu Zeynep . 12.06.2017
Bekunis Zararları, Bekunis kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılan, 30 draje içeren blister ambalajlarda sunulan bir ilaçtır. Bekunis bağırsak mukozasına doğrudan etki ile bağırsak hareketlerini ve içeriğinin geçiş hızını artırır, elektrolit ve...
Kükürtün Zararları
Kükürt Zararları; Genel olarak bir çok sanayi kollarında kükürt kullanılmaktadır. Bunların başında el katı sabunları ve ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Nitekim kükürt farklı çeşitlerde sıvı, katı ve toz şeklinde kullanılmaktadır. Kuru meyvelerin b...
Tinerin Zararları
Tinerin zararları özellikle gençler arasında yeterince bilinmediğinden dolayı çevremizde tiner çeken çocukları görebilmek de mümkün olabiliyor. Özellikle ergenlik döneminde başlayan iç çatışmalar sebebi ile böyle durumların ortaya çıkması ileride gen...
Nescafenin Zararları
Nescafenin Zararları, bu kahve çeşidi herkes tarafından sevilen ve sıkça tüketilen bir içecek çeşididir. Aslında nescafenin dikkat dağınıklığı ve yorgunluk gibi sorunların geçici olarak ortadan kaldırılmasını sağladığı doğrudur ama bir o kadarda zara...
Kirazın Zararları
Kirazın zararları, kiraz lezzetli bir yaz meyvesidir. Lezzetli olduğu gibi sağlık açısından da faydalıdır. Kiraz meyvesi, kiraz sapı ve çekirdekleri sağlık için birçok alanda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. En önemli etkisi antioksidan özelliğid...
Nanenin Zararları
Nanenin zararları, Nane yüzyıllardır tüketimi yapılan bir bitkidir. Mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi çok eskilerden bu tara alternatif tıpta da başarı ile kullanılmaktadır. Nane sakız, şeker, ağız spreyi ve diş macunlarının içeriğinde de ...
Kekiğin Zararları
Kekiğin zararları yazısına geçmeden önce gelin hep beraber kekik nasıl bir bitkiymiş göz atalım. Kekik babagiller ailesine ait olan ve özellikle güneşli havayı çok seven bir bitkidir. Çorak toplarda yetişme gösteren, kökleri saçak şeklinde olan ve...
Hayıt Tohumu Zararları
Hayıt tohumu zararları, hayıt tohumu babagiller familyasına ait olan bir bitkidir. Bu bitki tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır ve tıbbi açıdan da sık kullanılır. Özellikle bayanların kullanmaları gereken otlar arasında ilk sıralarda yer alır. Bayan...
Ağdanın Zararları
Ağdanın Zararları, Ağda, istenmeyen tüylerden arınmak, kurtulmak için kullanılan yapışkan çeşitli bir maddedir. Vücut bakımı için bayanların kıllarından kurtulma ve çok uzun süreli temizliğe sahip olması, aynı zamanda kıl köklerinin incelmesini sağla...
Amonyak Zararları
Amonyak Zararları, Amonyak, isminin kökeni Eski Mısır'a dayanmaktadır. Ammoniakon Mısır Tanrısı Amon'un adı, Amon'dan çünkü bu madde eski yıllarda Libya'da bu tanrının tapınağı yanında hazırlanmakta idi. Amon tapınağını ısıtmada kullanılan deve ...
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları, Rutubet nem bulunan yerlerde küf mantarlarının üremesi sonucu küflenme meydana gelir. Nem ve sıcaklık küf mantarlarının üremesini sağlayan önemli etkenler arasındadır. Küfün ortaya çıkması için ilk önce uygun ortamın oluşması ger...
Kerevizin Zararları
Kerevizin zararları, kalori bakımından düşük bir sebze olan kereviz çok fazla tüketilen bir sebze olmasa da sağlık açısından değerli bir besin kaynağıdır. A ve K vitaminleri bakımından iyi bir kaynaktır. Antioksidan özelliği ile de sağlık açısından g...
Bekunis Zararları
Kükürtün Zararları
Tinerin Zararları
Nescafenin Zararları
Kirazın Zararları
Nanenin Zararları
Kekiğin Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Ağdanın Zararları
Amonyak Zararları
Rutubetin Zararları
Kerevizin Zararları
Balinin Zararları
Yoğurdun Zararları
Soğan Kürünün Zararları
Susamın Zararları
Sandaloz Sakızı Zararları
Ters İlişki Zararları
Power Plate Zararları
Bulgurun Zararları
Yer Fıstığının Zararları
Cipsin Zararları
Yeşil Çayın Zararları
Avakadonun Zararları
Keçi Sütünün Zararları
Leblebinin Zararları
Patlıcanın Zararları
Asetonun Zararları
Buzdolabının Zararları
Burun Deldirmenin Zararları
Popüler İçerik
Balinin Zararları
Balinin Zararları, Bali toulen denen bir kimyasal madde içermektedir. Toulen oldukça toksik bir maddedir. Bu madde vücuda oldukça büyük zararlar verme...
Yoğurdun Zararları
Yoğurdun zararları, yoğurt dünya genelinde en çok tüketilen süt ürünlerinden biridir. Yoğurt yüzyıllardır birçok hastalığı tedavi etmek için kullanılm...
Soğan Kürünün Zararları
Soğan kürünün zararları, soğanın Anavatanı Güneybatı olsa da tüm dünyada yetiştirilen bir sebzedir. Günümüzde soğan yeşil ve kuru soğan olarak yaygın ...
Susamın Zararları
Susamın zararları, susam A, E ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içerisinde başta bakır olmak üzere pek çok mineraller barındırmaktadı...
Sandaloz Sakızı Zararları
Sandaloz sakızı zararları, sandaloz sakızı çok eski yıllardan günümüze kadar zayıflamak için kullanılan bir üründür. Günümüzde zayıflamak için yaygın ...
Ters İlişki Zararları
Ters ilişki zararları sebebi ile bayanların çok rahatsız oldukları bir ilişki türü olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle makat dediğimiz deliğin cinsel ...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Mayıs - 2023